Slovākijas premjerministrs ievainots atentāta mēģinājumā

Pasaulē
LETA/AP/AFP
Pēc gūtajiem ievainojumiem Roberts Fico tiek nogādāts apsardzes transportlīdzeklī
Foto: Pēc gūtajiem ievainojumiem Roberts Fico tiek nogādāts apsardzes transportlīdzeklī Foto: Reuters/Scanpix

Slovākijas mediji ziņo, ka premjerministrs Roberts Fico ticis ievainots apšaudē un nogādāts slimnīcā. Incidents noticis Handlovas pilsētā, aptuveni 150 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no galvaspilsētas, ziņo telekanāls TA3. Aizdomās turamais ir aizturēts.

59 gadus vecais Fico sašauts vēderā, ziņo TA3. Incidenta laikā atskanējuši četri šāvieni.

Parlamenta priekšsēdētāja vietnieks Ļubošs Blaha apstiprināja incidentu parlamenta sēdes laikā un pārtrauca tā darbu līdz turpmākam paziņojumam, vēsta Slovākijas ziņu aģentūra TASR.

Incidents notika pēc valdības sēdes pie vietējā kultūras nama, kur Fico bija ieradies, lai tiktos ar atbalstītājiem. Policija norobežoja notikuma vietu.

Laikraksta "Dennik N" reportieris dzirdējis šaušanu un pēc tam redzēja, kā apsargi nes premjerministru uz automašīnu.

Prezidente Zuzana Čaputova nosodīja "brutālo un nežēlīgo" uzbrukumu premjeram.

"Es esmu šokēta," pavēstīja Čaputova. "Es novēlu Robertam Fico daudz spēka šajā kritiskajā brīdī un ātru atveseļošanos pēc šī uzbrukuma."

Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena nosodīja "zemisko uzbrukumu" Slovākijas premjerministram.

Fico premjerministra amatā stājās oktobrī. Pirms tam viņš ieņēma premjerministra amatu no 2006. līdz 2010.gadam un no 2012. līdz 2018.gadam.

Fico kreisā partija "Smer" uzvarēja 30.septembrī notikušajās parlamenta vēlēšanās ar prokrievisku un pretamerikānisku platformu. Kritiķi bažījas, ka Fico vadītā Slovākija atteiksies no prorietumnieciskā kursa. Jaunā valdība nekavējoties apturēja oficiālās valdības ieroču piegādes Ukrainai.

Dalies ar šo ziņu