Viktorīnu sērijā "Latvijas 20 gadi NATO" zināmi galvenās balvas ieguvēji

NATO
Ārlietu ministrija
Viktorīna "Ezītis miglā"
Foto: Ārlietu ministrija

2024. gada 23. aprīlī  ar otro kārtu, kas norisinājās virtuāli, noslēdzās viktorīnu sērija “Latvijas 20 gadi NATO”. Tajā piedalījās visu klātienes viktorīnu pirmo vietu ieguvušās komandas, un trīs zinošākās izcīnīja galveno balvu – braucienu uz NATO mītni Briselē, Beļģijā.

Otrajā kārtā 10 jautājumus par NATO visprecīzāk atbildēja komandas:

  • “Sisu” no “Tērbatas Ezītis miglā”,
  • “Zālē Pulka Cimermaņu” no “Purvciema Ezītis miglā”,
  • “NUA mafija (NUA - netiešais uguns atbalsts)” no “Daugavpils Ezītis miglā”.

Par Briseles apmeklējuma norisi, kas plānota maija izskaņā, aicinām sekot Ārlietu ministrijas un Latvijas pastāvīgās pārstāvniecības NATO sociālo tīklu kontos (Twitter, Facebook, Instagram, Threads).

Viktorīnu “Latvijas 20 gadi NATO” Ārlietu ministrija rīkoja sadarbībā ar NATO Publiskās diplomātijas nodaļu, Latvijas pastāvīgo pārstāvniecību NATO Briselē, kafejnīcu tīklu “Ezītis miglā” un kafejnīcu “Windau coffee”, kā arī Amerikas Savienoto Valstu, Apvienotās Karalistes, Dānijas, Igaunijas, Kanādas, Lietuvas, Norvēģijas un Somijas vēstniecībām Latvijā. Ārlietu ministrija izsaka pateicību ārvalstu diplomātiskajām pārstāvniecībām, sadarbības partneriem, viktorīnas vadītājam un ikvienam dalībniekam par atsaucību viktorīnas norisē!

Atzīmējot Latvijas dalību NATO divdesmitgadi sešās Latvijas pilsētās – Rīgā, Daugavpilī, Jelgavā, Ventspilī, Siguldā un Ogrē  ̶  no 2024. gada 3. marta līdz 16. aprīlim norisinājās astoņas viktorīnas “Latvijas 20 gadi NATO”. Tās dalībniekiem bija jāatbild uz jautājumiem par dalībvalstu darbību NATO, sabiedroto izvietotajiem bruņotajiem spēkiem Latvijā, kā arī par Latvijas pienesumu NATO un ieguvumiem no dalības Ziemeļatlantijas līguma aliansē.  

Dalies ar šo ziņu