Baltops: Lielākās starptautiskās jūras spēku mācības Baltijas jūrā

71460ABB2D9E475EBD7EB66CB1B900D3.jpg

Baltops: Lielākās starptautiskās jūras spēku mācības Baltijas jūrā

No 3.līdz 17.jūnijam Baltijas jūras centrālajā daļā, Vācijas, Polijas un Zviedrijas teritoriālajos ūdeņos  norisinājās ikgadējās starptautiskās jūras spēku mācības „Baltops”.

Mācībās piedalījās 20 ASV, Beļģijas, Dānijas, Gruzijas, Francijas, Igaunijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Nīderlandes, Polijas, Vācijas, Zviedrijas, kā arī NATO kuģu. Latvija tajās bija pārstāvēta ar Jūras spēku flotiles mīnu kuģi M-07 „Visvaldis”.

„Baltops” mērķis bija pilnveidot tajās piedalošos valstu savstarpējo sadarbību, tostarp starptautisko operāciju laikā, un kuģošanas prasmes, uzlabot kuģošanas drošību Baltijas jūrā. Mācību norises lielākā daļa tika veltīta dalībvalstu mīnu meklēšanas un iznīcināšanas spēju pilnveidošanai. Mācības tradicionāli noslēdzās ar kuģu ierašanos Ķīles, Vācijas, ostā, lai piedalītos Ķīles nedēļas svinībās.

„Baltops”  ir lielākās Baltijas jūrā notiekošās starptautiskās jūras spēku mācības, kas katru gadu notiek jūnijā un kurās piedalās NATO un programmas „Partnerattiecības mieram” dalībvalstis. Pirmo reizi „Baltops” tika rīkotas 1971.gadā, savukārt Latvija tajās piedalās kopš 1996.gada.

Dalies ar šo ziņu