Ukraina ieviesusi jau trešdaļu NATO standartu

Ārvalstīs
LETA/UNIAN
Zelenskis ar karavīriem
Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Līdz jūlija sākumam Ukrainas Aizsardzības ministrija, bruņotie spēki un citas Ukrainas drošības un aizsardzības sektora daļas bija ieviesušas kopumā 324 no 1150 standartiem, kas pašlaik spēkā NATO, atklājusi Ukrainas Aizsardzības ministrija.

NATO standartu ieviešana paredzēta valdības prioritāro pasākumu plānā 2024. gadam.

Ukrainas un NATO partnerības mērķu paketes ietvaros Ukrainai ierosināts līdz 2025. gadam ieviest 218 alianses standartus. Līdz 2024. gada jūlijam Ukraina jau ir pieņēmusi 190, atklāja ministrija.

Aizsardzības ministra pirmais vietnieks Ivans Havriļuks uzsvēra, ka Ukraina pilda savu mājasdarbu, kas attiecas uz atbilstību NATO prasībām. "Paralēli mēs strādājam pie kopīgu vidēja termiņa un ilgtermiņa projektu īstenošanas," viņš sacīja. Turklāt Ukraina pēc savas iniciatīvas ir ieviesusi vēl 134 standartus, viņš piebilda.

Aizsardzības ministrija atklāja, ka ieviestie NATO standarti attiecas uz ieroču un militārās tehnikas ekspluatāciju, munīcijas un sprāgstvielu glabāšanas drošību, karaspēka vadību, sakaru un informācijas sistēmu izmantošanu, preču kvalitāti, inženiertehnisko, aviācijas un medicīnisko nodrošinājumu.

"Ukraina sāk īstenot arī NATO standartus, kas paredzēti NATO ģenerālsekretāra parakstītajā sākotnējo NATO atbilstības prasību sarakstā Ukrainai," norādīja Havriļuks.

Dalies ar šo ziņu