Ukrainas bruņotie spēki raida triecienus krievu okupantiem un iznīcina divu pulku komandierus

Konfliktu zonas
Sargs.lv/UKRINFORM
Karš Ukrainā
Foto: Scanpix

Aizvadītajā diennaktī Ukrainas bruņotie spēki veikuši vismaz septiņus spēcīgus triecienus Krievijas karavīriem un likvidējuši divus pulka komandierus, brīfingā paziņoja Ukrainas prezidenta kancelejas vadītāja ārštata padomnieks Oleksijs Arestovičs.

"Vakar mūsu bruņotie spēki ienaidniekam raidīja vismaz septiņus spēcīgus triecienu un tika iznīcināti divi Krievijas armijas pulku komandieri. Triecieni raidīti Brovari, Izjum, Mikolajevas, Ņikopoles un Krivijriha apgabalu virzienos, kur ienaidnieks, īstenojot savu provizorisko plānu, kas jau sen bija jāmaina, izvirzīja atsevišķas bataljona taktiskās grupas, kuras gājiena laikā tika iznīcinātas,” ziņoja O. Arestovičs.

Padomnieks uzsvēra, ka Ukrainas karaspēks pie Harkovas pārņēma kontroli arī pār Dergači ciematu, kuru bija okupējis krievu ienaidnieks. Pēc viņa teiktā, Ukrainai atgūstot kontroli pār ciematu, tika pārtraukta saziņa starp Krievijas karaspēka ziemeļu grupējumu netālu no Harkovas, kas atrodas Izjumā.

"No militārā viedokļa (tas) ir nopietns taktiskais panākums," skaidroja vadītāja padomnieks.

Viņš arī apliecināja, ka Ukrainas aviācijas un raķešu triecieni joprojām nepārtraukti tiek raidīti krievu karaspēka virzienā.

Savukārt Ukrainas militārpersonas ziņo, ka Ukrainas bruņotie spēki Kijivas apgabala Brovarskas rajonā nodarīja lielus zaudējumus Krievijas Federācijas 90.tanku divīzijas 6.tanku pulkam, ikvidējot pulka komandieri Zaharovu.

Kauju laikā pie Harkovas Ukrainas bruņotie spēki likvidējuši Krievijas Federācijas Centrālā militārā apgabala 41.armijas ģenerālmajoru, štāba priekšnieku un komandiera pirmo vietnieku Vitāliju Gerasimovu.

Iepriekš Ukrainas militārpersonas iznīcināja arī  Krievijas Federācijas Centrālā militārā apgabala 41.apvienotās ieroču armijas komandiera vietnieku ģenerālmajoru Andreju Suhovetski.

Krievijas iebrukums Ukrainā sākās pirms 15 dienām. Krievijas armija cietusi lielus zaudējumus, bet savus resursus vēl nav izsmēlusi un turpina nežēlīgo uzbrukumu, savukārt Ukrainas bruņotie spēki ar visiem spēkiem  turpina aizstāvēties.

Dalies ar šo ziņu