Krievijas karaspēks nolaupījis Hersonas mēru

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Kyiv Post
Hersonas mērs Igors Koļihajevs
Foto: Hersonas mērs Igors Koļihajevs/Foto: bbc.com

Nolaupīts Hersonas mērs Igors Koļihajevs, kļūstot par vienu no vairākiem Ukrainas pilsētu vadītājiem, kurus Krievijas karaspēks nolaupījis iebrukuma Ukrainā laikā. Šādas Krievijas rīcības mērķis ir graut demokrātiju un aizstāt demokrātiski ievēlētus politiķus ar prokremliskām amatpersonām, raksta “Kyiv Post.

Hersonas mērs nolaupīts šodien, un par to informējusi viņa padomniece Halīna Liaševska. Savukārt Ukrainas dienvidu pilsētas Dņiprorudnes mēru Jevheniju Matviejevu Krievijas karaspēks nolaupīja 13. martā, bet Melitopoles mēru Ivanu Fedorovu nolaupīja nedēļu iepriekš, izraisot Ukrainas pilsoņu protestus un prezidenta Volodimira Zelenska aicinājumus viņu nekavējoties atbrīvot.

"Eiropas Savienība (ES) stingri nosoda Melitopoles un Dņeprorudnes mēru nolaupīšanu, ko veikuši Krievijas bruņotie spēki," tviterī martā paziņoja ES augstais pārstāvis ārlietās un drošības politikas jautājumos Žuzeps Borels.

Sīkāka informācija par 2020. gada Ukrainas pašvaldību vēlēšanās ievēlētā Koļihajeva šodien notikušo nolaupīšanu nav sniegta. Viņa padomniece “Facebook” vienkārši apstiprināja: “Viņi paņēma Igoru Koļihajevu.”

“Kyiv post” rīcībā esoša informācija liecina, ka mērs nolaupīšanas brīdī atradās savā birojā, kurā palikuši izpildkomitejas darbinieki pēc tam, kad Hersonu ieņēma krievi. Viņš no biroja izvests rokudzelžos.

Dalies ar šo ziņu