Krievijas armija apšaudījusi "Vagner" algotņus: algotņi sagūstījuši krievu pulkvežleitnantu

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Ukrainska Pravda
"Vagner" kaujinieki sagūstījuši krievu virsnieku
Foto: Video ekrānšāviņš: "Vagner" kaujinieki sagūstījuši krievu virsnieku

"Vagner" algotņu līderis Jevgēņijs Prigožins ir paziņojis, ka 17. maijā viņa algotņus apšaudījuši Krievijas bruņotie spēki brīdī, kad tie mēģinājuši attīrīt ceļu no mīnām. Atbildot šim uzbrukumam, viņi sagūstījuši Krievijas armijas pulkvežleitnantu.

J. Prigožins skaidrojis, ka pēc sākotnējās apskates grupa sāka atmīnēšanas darbus, taču bija spiesta tos pārtraukt, jo tika apšaudīta ar kājnieku ieročiem no Krievijas armijas pozīcijām netālu no Semhirijas. Uzbrukuma laikā tika iznīcināta "Vagner" piederoša kravas automašīna "Ural", taču paši algotņi neesot cietuši.

Savā paziņojumā J. Prigožins norādīja, ka kaujinieki sagūstījuši krievu virsnieku, kurš tajā brīdī esot bijis piedzēries.

Kaujinieki ir ievietojuši arī videomateriālu ar aizturēto pulkvežleitnantu Romānu Venevitinu, kurš atzina, ka ir 72. brigādes komandieris un apgalvo, ka viņš atklājis uguni uz "Vagner" algotņiem personiska naida dēļ. Viņš arī atzīst, ka bijis piedzēries.

Pētniecības centra "Bellingcat" žurnālists Kristo Grozevs ir apstiprinājis, ka R. Venevitins patiešām ir Krievijas armijas pulkvežleitnants.

 

Dalies ar šo ziņu