Hodžess: Pārmetumi Ukrainas armijai ir neprofesionāli un bezjēdzīgi

Konfliktu zonas
LETA/Ukrainska Pravda
Ukraiņu karavīri
Foto: Ukraiņu karavīri Foto: AP/Scanpix

Kritika, kas Ukrainas armijai tiek pausta par veikumu karā, ir neprofesionāli un bezjēdzīgi paziņojumi, diskusiju gaitā Vašingtonā paziņojis NATO Eiropas sauszemes spēku bijušais komandieris atvaļinātais ASV ģenerālis Bens Hodžess.

Tiem, kas 8000 kilometru attālumā kritizē to, kā citi iet mīnu laukos un ierakumos, veic atmīnēšanu, vajadzētu kaunēties, norādīja ģenerālis.

ASV, Lielbritānija vai Vācija nekad nesūtītu savus karavīrus kaujās bez aviācijas, viņš uzsvēra, runājot debatēs "Ukrainas uzvara. Vai mirgo dzeltenais signāls?".

Izsakoties par kritiskajām piezīmēm attiecībā uz Ukrainas armijas veikumu, Hodžess norādīja: "Tie ir neprofesionāli un bezjēdzīgi paziņojumi."

Ukrainas armija veic kompleksas operācijas, kurās ir īpašo uzdevumu karavīru darbs, dronu triecieni, kiberkaujas, triecieni Krievijas radariem un pretgaisa aizsardzības sistēmām.

"Pretuzbrukums nav tikai tas, ko mēs redzam kaujas laukā," sacīja ģenerālis.

Darbs, ko Ukrainas karavīri veic pret Krievijas Melnās jūras floti, ir iespaidīgs. Tas rada pamatīgu spiedienu Krievijas ģenerālštābam, norādīja Hodžess.

Dalies ar šo ziņu