Ukrainas speciālie spēki operācijā “Dragonfly” pirmo reizi izmanto "ATACMS"

Konfliktu zonas (Papildināts)
Sargs.lv/Liga.net/LETA/DPA
Iznīcināts Krievijas helikopters
Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas karavīri, pirmo reizi izmantojot ASV ražotās tālas darbības rādiusa raķetes ATACMS, veikuši uzbrukumus Krievijas kontrolētajiem lidlaukiem Luhanskā un Berdjanskā, ziņo Ukrainas Speciālo operāciju spēki (SSO). Gaisa triecienu rezultātā iznīcinātas Krievijas gaisa spēku tehnikas vienības, ekipējums un karavīri.

Izmantojot SSO iegūto informāciju par ievērojama skaita lidaparātu un specializētās tehnikas koncentrāciju lidlaukos, kas atrodas pie Krievijas karaspēka okupētās Berdjanskas un Luhanskas, Ukrainas armija naktī uz otrdienu izdarīja gaisa triecienus pa šiem objektiem.

SSO ziņo, ka, īstenojot operāciju “Dragonfly”, iznīcināti 9 okupantu helikopteri,  zenītartilērijas iekārta, munīcijas noliktava un desmitiem Krievijas karavīru. Pagaidām nepārbaudīta informācija liecina, ka Krievijas kontrolētajos lidlaukos bija dislocēti vairāki Ka-52, Mi-8, Mi-28 un Mi-24 helikopteri.

Uzbrukumu rezultātā iznīcināti ne vien okupanti un viņu tehnika, bet arī lidlauku skrejceļi.

“Ienaidnieka zaudējumus veido desmitiem nogalināti un ievainoti karavīri. No gruvešiem joprojām tiek izcelti viņu līķi,” komentēja Ukrainas speciālo operāciju spēki.

Izdevumi "The Wall Street Journal" un "Politico", atsaucoties uz informētiem avotiem, ziņo, ka, apšaudot lidlaukus, Ukrainas armija pirmo reizi izmantojusi ASV ražotās raķetes ATACMS.

Kā vēsta "The Wall Street Journal", ASV pēdējo dienu laikā slepeni nosūtījušas Ukrainai "nelielu skaitu raķešu".

Laikraksts norāda, ka Ukrainai nodota raķešu modifikācija, kuras darbības rādiuss sasniedz 160 kilometrus.

Vēlāk ziņas, ka Ukraina saņēmusi ATACMS raķetes apstiprināja arī prezidents Volodimirs Zelenskis, norādot, ka tās darbojušās "ļoti precīzi".

"Šodien izsaku īpašu attiecību ASV," savā ikvakara uzrunā izteicās Zelenskis, atzīstot, ka "raķetes ir sevi pierādījušas".

Dalies ar šo ziņu