Aptuveni 300 Ukrainas karavīri veikuši uzbrukumu Kurskas apgabalam Krievijā

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Guardian
Iespējamie krievu okupantu zaudējumi Kurskā
Foto: Iespējamie krievu okupantu zaudējumi Kurskā Foto: PeterClifford1/X

Krievijas Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka aptuveni 300 Ukrainas karavīru ar 11 tanku un vairāk kā 20 bruņumašīnu atbalstu otrdien uzsāka uzbrukumu Kurskas apgabalam Krievijā. Lai arī šobrīd informācija ir gana skopa, tomēr atsevišķi avoti ziņo, ka kaujas notiek pat 10km dziļumā Krievijas teritorijā.

Kaujas notika starp Nikolajevo-Darjino un Oļešņas pierobežas ciematiem un Krievijas iekšienē līdz pat Sudžas pievārtei. Tāpat sociālajos medijos izplatītas bildes, kurās redzamas iznīcinātas divas okupantu smagās automašīnas, kuras pārvadāja tankus.

 

Ukrainas politiskie līderi un Aizsardzības ministrija uzreiz nekomentēja situāciju, bet viena no amatpersonām atzina, ka uzbrukums notiek, un norādīja, ka tas vēl nav beidzies. Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes pārstāvis Andrijs Kovaļenko sacīja:"Krievijas karavīri melo par to, ka situācija Kurskas reģionā ir kontrolēta. Krievija nekontrolē robežu." 

Jau iepriekš Krievijā ir notikuši dažādu grupējumu, piemēram, Krievijas brīvprātīgo korpusa un Krievijas brīvības leģiona, uzbrukumi.

Šobrīd nav pārbaudāma informācija par zaudējumiem abās karojošās pusēs. Tāpat sociālajos medijos ir atrodama pretrunīga informācija par uzbrukuma gaitu un šī brīža stāvokli. Portāls "Sargs.lv" turpinās sekot līdzi notikumu attīstībai.

Dalies ar šo ziņu