Kurskas gubernators piedāvā izmitināt evakuētos civiliedzīvotājus Krievijas okupētajā Ukrainas daļā

Konfliktu zonas
Sargs.lv/The Moscow Times
Krievijas varas iestāžu evakuētie Kurskas pierobežas iedzīvotāji
Foto: AFP/Scanpix

Agresorvalsts Krievijas Kurskas apgabala iedzīvotājus, kurus varas iestādes evakuēja, baidoties no tālāka Ukrainas bruņoto spēku iebrukuma, piedāvā izmitināt Krievijas okupētajās Ukrainas Zaporižjes apgabala teritorijās, ziņo medijs “The Moscow Times”, atsaucoties uz Kurskas gubernatora Alekseja Smirnova biroja publicēto informāciju.

"Tuvākajā laikā tiks pabeigti pirmie reisi, lai nogādātu cilvēkus uz pagaidu izmitināšanas centriem Zaporižjes reģionā. Kurskas apgabalā ir ieradušies brīvprātīgie no Zaporižjes, kuri sniegs palīdzību Kurskas iedzīvotājiem šeit un pēcāk uz vietas,” savā Krievijas sociālā tīkla  “VKontakte” lapā raksta A. Smirnovs.

Pēc viņa teiktā, no Kurskas apgabala pārvietotie iedzīvotāji, nonākot Ukrainai piederošajās, bet Krievijas okupētajās teritorijās, tiks izvietoti sanatorijās un pansionātos Azova jūras krastā.

Tiesa, kā raksta “The Moscow Times”, šāds Kurskas apgabala gubernatora plāns nav pa prātam pašiem evakuētajiem Kurskas apgabala iedzīvotājiem.

“Zaporožjes reģions ir reģions, kurā pastāv karastāvoklis. Loģiski būtu, ja cilvēkus vestu aiz Urāla kalniem vai kaut kā tamlīdzīgi,” atzīmējis kāds cilvēks,  komentārā pie A. Smirnova ieraksta.

Jau vēstīts, ka straujā Ukrainas bruņoto spēku iebrukumā agresorvalstī Krievijā Ukrainas karavīriem izdevies ieņemt aptuveni 1000 kvadrātkilometru plašu teritoriju, kā arī sagrābt lielu skaitu krievu karagūstekņu. Ukrainas bruņoto spēku un valsts vadības pārstāvji notiekošo operāciju komentē skopi, vien atzīstot faktu, ka ar šo operāciju Krievijas sāktais karš tiek pārnests atpakaļ uz agresorvalsti.

Reaģējot uz Ukrainas bruņoto spēku operāciju Kurskas apgabalā, vietējās varas iestādes izsludinājušas iedzīvotāju evakuāciju no pierobežas apbgabaliem.

Dalies ar šo ziņu