Zemessargi palīdz likvidēt elektroenerģijas pārrāvumus

Latvijā
Sargs.lv

Zemessargi palīdz likvidēt elektroenerģijas pārrāvumus

Gada pirmajās dienās zemessargi iesaistījušies palīdzības darbos Valsts akciju sabiedrībai Latvenergo, lai likvidētu elektroenerģijas pārrāvumus Rēzeknes, Ludzas, kā arī Jēkabpils, Preiļu un Aizkraukles apkaimē.

Pēc Latvenergo lūguma 10  zemessargi ar militāro tehniku – pieciem visurgājējiem BV un treileriem -  kopā ar energokompānijas darbiniekiem turpina apbraukāt visgrūtāk sasniedzamās vietas, lai novāktu nolauztos kokus un apzinātu situāciju. Vēl gatavs izbraukšanai ir visurgājējs BV Aizkrauklē.

Intensīva snigšana Latgales pusē turpinājās 1. un 2.janvārī. Latvenergo pārstāvis Rēzeknē Kaspars Pīnups atzina, ka Zemessardzes atbalsts, izmantojot visurgājējus BV, ir ļoti vērtīgs, citādi nebūtu iespējams piekļūt vietām, kur bojātas elektrolīnijas un nolauzti koki.

Viens no Zemessardzes galvenajiem uzdevumiem ir piedalīties glābšanas darbos, kā arī avārijas, ugunsdzēsības un ārkārtējo situāciju izraisīto seku likvidēšanā. Zemessargi regulāri sniedz atbalstu vietējām pašvaldībām pazudušu cilvēku meklēšanā.

Dalies ar šo ziņu