Somijas Aizsardzības spēku komandieris: Latvijā ir augsti motivēti un profesionāli karavīri

Latvijā
2CACB5B26DB84787AA4FE55C0DE45E0D.jpg

Somijas Aizsardzības spēku komandieris: Latvijā ir augsti motivēti un profesionāli karavīri

“Pozitīvie iespaidi ir saglabājušies arī šodien, jo redzu, ka Latvijas bruņoto spēku pamatā ir augsti motivēti un profesionāli karavīri, kuri tiecas sasniegt vislabākos rezultātus”, pēc divu dienu darba vizītes Latvijā atzina Somijas Aizsardzības spēku komandieris ģenerālis Ari Puheloinens, piebilstot, ka viņa pirmie pozitīvie iespaidi par Latvijas bruņotajiem spēkiem veidojās pirms trīs gadiem, pirmo reizi apmeklējot Latviju.

Lai iepazītos ar aizsardzības nozares aktualitātēm, kā arī pārrunātu turpmākās divpusējās sadarbības iespējas militārajā jomā, divu dienu darba vizītē Latvijā viņš ieradās 22.februārī.

Godinot kritušos Latvijas karavīrus, ģenerālis Puheloinens nolika ziedus pie pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa Esplanādē, Rīgā.

Vizītes laikā Somijas Aizsardzības spēku komandieris tikās ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS)  komandieri ģenerālmajoru Raimondu Graubi un Aizsardzības ministrijas parlamentāro sekretāru Veiko Spolīti, kā arī apmeklēja NBS Apvienoto štābu un Ādažu bāzē izvietotās bruņoto spēku vienības, klātienē iepazīstoties ar Latvijas karavīru apmācības sistēmu, vienību sagatavošanas procesu dalībai starptautiskajās operācijās, bruņojumu un sadzīves apstākļiem.

   

Vizītes noslēgumā viņš apmeklēja Okupācijas muzeju.

Šogad Somijas Aizsardzības spēki sāk vērienīgu reformu, samazinot to skaitlisko sastāvu un vienkāršojot struktūru līdzīgi, kā to veica Latvijas bruņotie spēki, valstī sākoties ekonomikas un finanšu krīzei.

Reformas galvenais mērķis ir nodrošināt Aizsardzības spēku spējas turpināt savu uzdevumu pildīšanu un saglabāt Somijas militārās aizsardzības spējas arī turpmāk.

Dalies ar šo ziņu