"Sargs.lv" reportāža: Valsts prezidents un aizsardzības ministrs reģionālajā vizītē apmeklē Rēzekni

Latvijā
Sargs.lv
Valsts prezidents un aizsardzības ministrs reģionālajā vizītē apmeklē Rēzekni
Foto: Valsts prezidents un aizsardzības ministrs reģionālajā vizītē apmeklē Rēzekni Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Šodien, 19. aprīlī, aizsardzības ministrs Andris Sprūds reģionālajā vizītē apmeklēja Rēzekni, kur piedalījās Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča vadītajā militārās padomes sēdē. Slēgtajā sēdē tika pārrunāti austrumu robežas militārās stiprināšanas plāni un ieceres. Tāpat vizītes laikā norisinājās arī militārās padomes kopīga tikšanās ar valsts austrumu pierobežas novadu vadītājiem.

Reģionālā vizīte iesākās ar Zemessardzes 3. Latgales brigādes štāba apmeklējumu, kuras laikā Valsts prezidents un aizsardzības ministrs tika iepazīstināts ar štāba personālu un militāro tehniku.

Pēc īsām sarunām ar personālu, Valsts prezidents E. Rinkēvičs aizvadīja militārās padomes sēdi. Pēcāk militārā padome tikās ar valsts austrumu pierobežas novadu vadītājiem, lai apspriestu robežas stiprināšanas plānus, šī brīža situāciju reģionā un turpmāko sadarbību.

Image
Valsts prezidents un aizsardzības ministrs reģionālajā vizītē apmeklē Rēzekni
Valsts prezidents un aizsardzības ministrs reģionālajā vizītē apmeklē Rēzekni Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Dienas noslēgumā Valsts prezidents un aizsardzības ministrs devās vizītē uz Zemessardzes 3. Latgales brigādes 36. kaujas atbalsta bataljonu.

 

Jau ziņots, ka šī gada martā Ministru kabinets apstiprināja austrumu robežas militārās stiprināšanas un pretmobilitātes plānu, paredzot, ka tuvāko piecu gadu laikā robežas stiprināšanas pasākumiem tiks atvēlēti 303 miljoni eiro.

Austrumu robežas militārās stiprināšanas un pretmobilitātes plāns ir daļa no Baltijas Aizsardzības līnijas izveides, kas gar visu Krievijas un Baltkrievijas robežu ietvers Nacionālo bruņoto spēku vienību atbalsta punktu izveidi – aizsardzības pozīcijas karavīriem un nocietinātas aizsardzības pozīcijas, dažādus šķēršļus, prettanku grāvjus, munīcijas un mīnu noliktavas.

Baltijas aizsardzības līnija būtiski stiprinās Baltijas valstu spējas militāri aizsargāt savas robežas un aizkavēs Krievijas iespējas veikt ātras militāras operācijas. Līnijas izbūve saskan ar NATO aizsardzības plāniem.

Dalies ar šo ziņu