Sunākstē ar iedzīvotājiem pārrunās militārā poligona "Sēlija" attīstību

Latvijā
LETA
Atmežošanas darbi poligonā "Sēlija"
Foto: Gatis Dieziņš / Aizsardzības ministrija

Šodien Aizkraukles novada Sunākstes pagasta sporta centrā paredzēta sanāksme, kurā būs iespēja pārrunāt militārā poligona "Sēlija" attīstību.

Tajā piedalīsies Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Aivars Puriņš un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji.

Tikšanās ar uzņēmējiem notiks plkst.16, savukārt tikšanās ar iedzīvotājiem paredzēta plkst.17.30.

Pasākuma laikā būs iespēja iegūt tiešas, nepastarpinātas atbildes par militārā poligona attīstību.

Jau ziņots, ka 2023.gada 22.jūnijā Saeima pieņēma militārā poligona "Sēlija" izveides likumu, nosakot tā atrašanos Jēkabpils un Aizkraukles novadu teritorijās, kā arī piešķirot tam nacionālo interešu objekta statusu.

Poligona attīstība 25 605 hektāru platībā tiek plānota tā, lai maksimāli neskartu privātīpašnieku tiesības un iedzīvotāju kustības brīvību - lielākā daļa poligona ir plānota mežu īpašumos.

Tāpat ziņots, ka atbilstoši militārā poligona attīstības plāna pirmās kārtas izpildes grafikam, valstij piederošajās teritorijās sākti pirmie atmežošanas darbi 450 hektāru platībā.

Līgums par meža platību atmežošanu noslēgts ar AS "Latvijas valsts meži", kas darbus veic saskaņā Meža likumu, tam saistošajiem Ministru kabineta noteikumiem, kā arī Valsts meža dienesta sniegtajiem apliecinājumiem.

Līdzās atmežošanai militārajam poligonam paredzētajās teritorijās "Latvijas valsts meži" veic arī uzturēšanas darbus citās blakus esošajās valsts mežu platībās atbilstoši uzņēmuma apsaimniekošanas plāniem.

Dalies ar šo ziņu