Ceļā uz Ukrainu dodas fonda "Uzņēmēji mieram" un NBS Jūras spēku organizētais palīdzības konvojs

Latvijā
Sargs.lv
Fonda "Uzņēmēji mieram" organizētais palīdzības konvojs
Foto: štāba virsseržants Gatis Indrēvics/Aizsardzības ministrija

Pirmdienas, 9. septembra, rītā no Rīgas ceļā uz Ukrainu devās kārtējais fonda “Uzņēmēji mieram” organizētais palīdzības konvojs, kura ietvaros Ukrainas aizstāvjiem tiks piegādātas vairāk nekā desmit dažāda tipa automašīnas – gan vieglās automašīnas, gan mikroautobusi, gan arī pa kādam pikapam, kā arī Latvijā ražotie droni, datortehnika un sakaru tehnika. “Es vairs neskaitu, kuru reizi mūsu konvojs dodas uz Ukrainu. Atbalsts no uzņēmēju un institūciju puses ir stabils, un mēs turpināsim savu darbu līdz Ukrainas uzvarai,” sarunā ar “Sargs.lv” pauda fonda “Uzņēmēji mieram” vadītāja Laura Skrodele.

Jau trešo reizi fonda organizētajam konvojam atbalstu sniedz NBS Jūras spēki, kuru karavīri brīvprātīgi pieteikušies atbalstā, lai nogādātu sarūpētās automašīnas līdz Ukrainai un personīgi nodotu tās saņēmēju rokās. Visi transportlīdzekļi tiek piegādāti Ukrainas bruņoto spēku un Nacionālās gvardes vienībām, kā arī trīs automašīnas tiek piegādātas neatliekamās palīdzības dienestam, kāda no automašīnām tiks nodota arī Ukrainas policijas rīcībā. Visām automašīnām ir zināmi konkrēti saņēmēji, un tie visi ir stabili fonda sadarbības partneri.

Image
Fonda "Uzņēmēji mieram" organizētais palīdzības konvojs
Foto: št. vsrž. Gatis Indrēvics/Aizsardzības ministrija
“Tas ir mūsu ikdienas darbs, un mēs to darām kopš pirmās kara dienas un darīsim līdz Ukrainas uzvarai. Atbalstītāji lielākoties ir aptuveni 300 dažādi Latvijas uzņēmēji, kā arī atsevišķas privātpersonas, un mums ir partneri gan Aizsardzības ministrijā, gan NBS, gan Valsts robežsardzi. Mums ir izdevies apvienot dažāda veida institūcijas un pārstāvjus, lai palīdzētu Ukrainai uzvarēt,” pauž fonda vadītāja Laura Skrodele. “Mums atnāk pieprasījums no vienības, protams, ka visas vienības gribētu pikapus, taču to rezerves Baltijā ir izsmeltas, tā ir liela veiksme, ja šobrīd izdodas “nomedīt” kādu labu pikapu. Šeit ir policijas, pašvaldības un uzņēmēju ziedotas automašīnas.”

Sadarbība ar Jūras spēkiem fondam “Uzņēmēji mieram” sākās pēc tikšanās ar Jūras spēku komandieri jūras kapteini Māri Polencu, kura karavīri iepriekš bija snieguši apmācību Ukrainas karavīriem. Sadarbības veidi starp fondu un Jūras spēkiem bijuši dažādi, tostarp šī gada augustā notika Ukrainas Jūras spēku karavīru bērniem sarīkotā vasaras nometne.

Image
Fonda "Uzņēmēji mieram" un Jūras spēku organizētais palīdzības konvojs uz Ukrainu
Foto: št. vsrž. Gatis Indrēvics/Aizsardzības ministrija
“Pirmkārt, tā ir apziņa, ka mēs piedalāmies. Šodien neviens nedrīkst stāvēt malā. Man ir patīkami uzsvērt, ka ir tik daudz cilvēku Jūras spēkos, kas brīvprātīgi piesakās šim darbam. Un apziņa, ka šāda rīcība ir nepieciešama, tā ir ļoti svarīga visā sabiedrībā, tostarp arī Jūras spēkos. Tas ir ieguldījums Ukrainas uzvarā,” uzsvēra Jūras spēku komandieris Māris Polencs.

Kā norāda Laura Skrodele, arī tad, ja cilvēks saka, ka viņam nav ko ziedot, ir iespējams ziedot savu laiku. “Mēs saprotam, cik šī palīdzība ir nozīmīga, kad piedzīvojam ceļu vai satiekam cilvēkus no vienībām, kas pēc tam izmantos mūsu sarūpētās automašīnas. Ļoti svarīgi ir nodibināt kontaktus, arī šajā reizē būs dažas vienības, kurām palīdzēsim pirmo reizi. Tas paver iespēju šīm vienībām pēc tam atkal ar mums sazināties, lai lūgtu palīdzību.”

Dalies ar šo ziņu