Rosina ieviest Nacionālo bruņoto spēku starptautisko operāciju veterānu dienu

NBS
LETA
Latvijas kontingenta karavīri Kabulā, Meimanā un Mazarešarīfā Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) ietvaros sniedz atbalstu Afganistānas valdībai
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Latvijas Armijas veterānu asociācija rosina ieviest Nacionālo bruņoto spēku starptautisko operāciju veterānu dienu.

Katru gadu šo dienu atzīmētu Svētā Jura dienā - 23. aprīlī. Šo iniciatīvu biedrība ir ievietojusi portālā "manabalss.lv" ar mērķi iegūt noteiktu atbalstītāju parakstu skaitu, lai iesniegtu to Saeimā.

"Vēlos veicināt sabiedrības informētību par starptautisko operāciju veterānu ieguldījumu Latvijas un starptautiskajā drošībā. Tas stiprinās saikni starp veterāniem un sabiedrību, veicinot viņu nozīmes stiprināšanu valsts un pasaules drošībā," norādījis biedrības Latvijas Armijas veterānu asociācijas valdes loceklis Vitālijs Dubovs.

Dubovs uzsvēris, ka šāda diena ar dažādiem pasākumiem stiprinātu veterānu un viņu tuvinieku kopības sajūtu, saglabātu starptautiskās operācijās bojā gājušo karavīru piemiņu un veicinātu sabiedrības informētību par starptautisko operāciju karavīru ieguldījumu valsts un pasaules drošībā, kā arī rosinātu jauno paaudzi izvēlēties militāro profesiju.

Šajā dienā godinātu arī veterānu ģimenes, akcentējot viņu nozīmīgo lomu un atbalstu.

Igaunijā jau ir ieviesta Starptautisko operāciju veterānu diena 23. aprīlī.

Dalies ar šo ziņu