Andris Sprūds darba vizītē Apvienotajā Karalistē stiprinās starpvalstu sadarbību dronu industrijā

NBS
Sargs.lv
Bezpilota lidaparātu apmācības kurss
Foto: Bezpilota lidaparātu apmācības kurss Foto: seržants Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

No trešdienas, 28. augusta, līdz ceturtdienai, 29. augustam, aizsardzības ministrs Andris Sprūds darba vizītē apmeklēs Londonu, Apvienoto Karalisti.

Darba vizītes laikā A. Sprūds tiksies ar Apvienotās Karalistes Aizsardzības ministrijas parlamentāro valsts sekretāra vietnieku Nacionālo bruņoto spēku jautājumos Lūku Polardu (Luke Pollard). Puses pārrunās reģionālās drošības aktualitātes un izaicinājumus, abu valstu divpusējo sadarbību aizsardzības jomā, tai skaitā Dronu koalīcijā.

Lai veicinātu starpvalstu industriālo sadarbību un investīciju piesaisti Dronu koalīcijai, aizsardzības ministrs piedalīsies Apvienotās Karalistes – Latvijas dronu industrijas nozares pasākumā, kur tiksies ar abu valstu uzņēmējiem, kā arī iepazīsies ar bezpilota lidaparātu inovācijām.

Tāpat vizītes laikā A. Sprūds sniegs interviju britu raidorganizācijas “BBC” raidījumam “HARDTalk” un laikrakstam “Financial Times”.

Apvienotā Karaliste ir viena no nozīmīgākajām Latvijas sabiedrotajām drošības un aizsardzības jomā. Abas valstis vieno sadarbība NATO, Apvienotajos reaģēšanas spēkos, Ziemeļu grupā un citos formātos, kuru mērķis ir aizsardzības stiprināšana.

Lai atbalstītu Ukrainu un attīstītu sabiedroto dronu spējas, Latvija ir iniciējusi un kopā ar Lielbritāniju vada Dronu koalīciju.

Dalies ar šo ziņu