Diktatori Vladimirs Putins un Kims Čenuns tiekas kosmodromā "Vostočnij"

Pasaulē
LETA/AFP/Sargs.lv/Reuters

Krievijas diktators Vladimirs Putins un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns Kremļa trešdien publiskotajā videoierakstā redzami, tiekoties un sarokojoties kosmodromā "Vostočnij" Krievijas Tālajos Austrumos.

Kosmodromā Amūras apgabalā, kur Kims ieradās ar vilcienu, abiem būs sarunas par "tirdzniecības sakariem" un "starptautiskajiem jautājumiem", vēsta Krievijas ziņu aģentūras.

Jau vēstīts, ka Kims otrdien ar savu bruņuvilcienu ieradās Krievijā.

"The New York Times'' iepriekš rakstīja, ka Kima un Putina sarunās tiek plānots apspriest Ziemeļkorejas ieroču un munīcijas piegādes Krievijai, savukārt Kims cer saņemt no Krievijas mūsdienīgu tehnoloģiju satelītiem un kodolzemūdenēm, kā arī pārtikas palīdzību.

Aģentūras "Reuters" aptaujātie militārie analītiķi uzskata, ka Ziemeļkorejas sniegtā militārā palīdzība, ko pamatā veidotu artilērijas lādiņi, varētu palīdzēt Krievijai paildzināt konfliktu Ukrainā, tomēr nespētu būtiski mainīt konflikta gaitu.

Pastāv drošticams pieņēmums, ka Ziemeļkorejai ir lielas artilērijas lādiņu un raķešu rezerves, kas būtu saderīgas ar padomju perioda ieročiem. Tomēr nav informācijas par precīziem apjomiem un šo munīcijas rezervju stāvokli, bet vairāki eksperti izteikušies, ka šī munīcija varētu būt neprecīza un pat bīstama to lietotājiem.

"Nekvalitatīvi izgatavotai munīcijai būs neprognozējams sniegums - tas var ietekmēt lādiņu lidojumu, samazinot precizitāti, sliktas kvalitātes degļi var izraisīt priekšlaicīgu eksploziju, un šādai munīcijai ir krietni īsāks glabāšanas laiks," pauž "Reuters" aptaujātais Patriks Hintons no RUSI.

Dalies ar šo ziņu