ASV aizsardzības sekretārs: M1 Abrams tanki drīzumā būs Ukrainā

Pasaulē
Sargs.lv/Baron's
ASV Aizsardzības sekretārs Loids Ostins
Foto: EPA/Scanpix

ASV aizsardzības sekretārs Loids Dž. Ostins III, atklājot 15. Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas sanāksmē Ramšteinā, sacīja, ka ASV M1 Abrams tanki drīzumā atradīsies Ukrainā.

Vašingtona gada sākumā apsolīja M1 Abrams tankus Kijevai, kas ir daļa no vairāk nekā 43 miljardiem ASV dolāru solītās palīdzības paketes, kopš Krievija iebruka Ukrainā 2022. gada februārī.

Sanāksmes atklāšanas laikā L. Dž. Ostins sacīja, ka viņš ir: “gandarīts paziņot, ka jau tuvākajā laikā Ukrainā ieradīsies M1 Abrams tanki, kurus ASV iepriekš apņēmušās nosūtīt.”

M1 Abrams tanki tiks nodoti Ukrainai kopā ar noplacinātā urāna 120mm lādiņiem, kuriem ir ievērojami lielāka bruņu caursišanas kapacitāte.

ASV Aizsardzības sekretārs atzīmēja notiekošo Krievijas kara nežēlību Ukrainā, uzsverot, ka Krievijas uzbrukumi: “sniegušies tālu aiz kaujas lauka un nodarījuši neizsakāmas cilvēku ciešanas,” un, ka pretuzbrukums: "turpina stabili progresēt uz priekšu."

Līdz šim Krievijas uzbrukumu rezultātā Ukrainas ostām un graudu infrastruktūrai iznīcinātas vismaz 280,000 tonnas graudu.

“Krievijas uzbrukumi turpina apdraudēt pasaules nodrošinātību ar pārtiku – un riskē ar nevajadzīgām humānām krīzēm ap planētu,” viņš sacīja.

Loids Ostins arī sacīja, ka sabiedrotie jau ir nodevuši Ukrainai Patriot, Iris-T, Hawk, NASAMS, SAMP-T un citas gaisa aizsardzības sistēmas, kas “turpinās aizsargāt Ukrainas kritisko infrastruktūru, tostarp graudu un enerģijas piegādes.”

Otrdien, 19. septembrī norisinās jau 15. Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas sanāksme Ramšteinā, Vācijā. Sanāksmes laikā tiek apspriesta esošā situācija Ukrainā un papildus militārā atbalsta sniegšana, lai turpinātu stiprināt Ukrainas militārās spējas un paātrinātu savas teritorijas atgūšanu. 

 

Dalies ar šo ziņu