Lietuva dronu koalīcijas ietvaros uz Ukrainu nosūta izlūkošanas dronus

Pasaulē
Sargs.lv
Izlūkošanas drons
Foto: Foto: @LKasciunas/X

Lietuva Latvijas un Lielbritānijas vadītās dronu koalīcijas ietvaros uz Ukrainu nosūtījusi izlūkošanas dronus un pretdronu iekārtas, tā sociālās saziņas vietnē X paziņojis Lietuvas Aizsardzības ministrs Laurins Kaščiūns.

Savukārt Lietuvas Aizsardzības ministrija izplatītajā paziņojumā presei norāda, ka līdztekus dronu piegādēm, Lietuva Ukrainai piegādājusi arī 5,56×45 milimetru munīciju, 100 kilovatu elektrības ģeneratorus un saliekamās gultas.

 

Saskaņā ar Lietuvas Aizsardzības ministrijas vēstīto, šogad Ukrainai jau piegādāta krava ar 155 milimetru artilērijas munīciju, bruņutransportieri M577, dronu traucēšanas iekārtas, strāvas ģeneratori, aukstās sezonas ekipējums un siltā apģērba komplekti, prettanku granātmetēju “Carl Gustaf” munīcija, kā arī cita veida sūtījumi.

Kopumā Lietuvas palīdzība Ukrainai pārsniegusi vairāk nekā miljarda eiro vērtību, savukārt militārās palīdzības apjoms pārsniedzis 616 miljonus eiro.

Šogad nosūtītās palīdzības apmērs sasniedzis 95 miljonu eiro vērtību. Šo palīdzības dinamiku Lietuva plāno saglabāt arī turpmāk.

Jau vēstīts, ka šā gada 14.februārī Ukrainas un sabiedroto kontaktgrupā Ramšteinas formātā tika izveidota Latvijas un Lielbritānijas vadībā. Lietuva bija viena no pirmajām valstīm, kas iesaistījās Latvijas vadītajā dronu koalīcijā.

Dalies ar šo ziņu