Uz Ukrainu dodas fonda "Uzņēmēji mieram" un "TechChill" organizētais palīdzības konvojs ar automašīnām un droniem

Sabiedrība
Sargs.lv
NBS un biedrības "Uzņēmēji mieram" saziedotā palīdzībs krava Ukrainas aizstāvjiem
Foto: kpr. Dainis Aleksāns / NBS

Uzņēmēji, kas atbalsta Ukrainas cīņu pret Krievijas okupācijas karaspēku, kopā ar Aizsardzības ministriju un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem sarūpējuši 14 automašīnas, kas dosies palīgā Ukrainas aizstāvjiem. Par uzņēmēju saziedotajiem līdzekļiem šīm automašīnām tika veikta nepieciešamā tehniskā sagatavošana, kā arī iegādāti Latvijā ražoti droni, kas tiks nogādāti Ukrainas bruņotajiem spēkiem dronu koalīcijas ietvaros. Šī ir jau kārtējā “Uzņēmēji mieram” organizētā palīdzības krava Ukrainai, kura, kā norāda Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols, sniedz nozīmīgu atbalstu – nepārtrauktu un mērķētu palīdzību Ukrainas bruņoto spēku vienībām.

Līdz ar šo ziedojumu fonds “Uzņēmēji mieram” Ukrainai dronu koalīcijas ietvaros ir nosūtījis vairāk nekā 100 bezpilota lidaparātu.

“Man ir tiešām liels pagodinājums būt šodien šeit – svarīgas misijas turpinājumā. Šī misija, kurā mēs atbalstām Ukrainu no pirmās dienas, ir kopdarbs, kurš ir ļoti svarīgs un vērtīgs,” uzsvēra aizsardzības ministrs Andris Sprūds, uzrunājot fonda “Uzņēmēji mieram” un “TechChill” biedrus, kā arī Nacionālo bruņoto spēku pārstāvjus.

Image
Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols kopā ar aizsardzības ministru Andri Sprūdu pavada biedrības "Uzņēmēji mieram" palīdzības sūtījumu Ukrainas aizstāvjiem
Foto: Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols kopā ar aizsardzības ministru Andri Sprūdu pavada biedrības "Uzņēmēji mieram" palīdzības sūtījumu Ukrainas aizstāvjiem / kpr. Dainis Aleksāns / NBS
“Ir pagājusi 831 diena kopš pilna apmēra iebrukuma sākuma, un ilgi “Uzņēmēji mieram” sniedz palīdzību Ukrainas aizstāvjiem. Sadarbojoties ar Latvijas uzņēmēju kopienu un valsts institūcijām, fonds mērķtiecīgi turpina palīdzēt tajās pozīcijās, kuras Ukrainas bruņoto spēku vienībām nepieciešamas visvairāk, tajā skaitā transportlīdzekļi un droni,” norāda “Uzņēmēji mieram” direktore Laura Skrodele.
Image
Biedrības "Uzņēmēji mieram" pārstāve Laura Skrodele
Foto: Biedrības "Uzņēmēji mieram" pārstāve Laura Skrodele / kpr. Dainis Aleksāns / NBS

Sarunā ar “Sargs.lv” Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols uzsver, ka šāda veida Latvijas sabiedrības atbalsts ir īpaši nozīmīgs. Viņš norāda, ka piegādātais atbalsts ne vienmēr ir jāsalīdzina ziedojuma apjomā un vērtībā, jo tas ir jautājums arī par spēju nodrošināt palīdzības nepārtrauktību.

Šāda Latvijas sabiedrības palīdzība, kas Ukrainā tiek nogādāta pakāpeniski, taču periodiski, ir īpaši vērtīga. “Mums ir svarīgi, ka jūsu atbalsts ir nepārtraukts. Viena apjomīga ieguldījuma gadījumā mums var nākties gaidīt ļoti ilgi līdz jauna atbalsta saņemšanai, bet karš notiek katru dienu, katru minūti un katru sekundi,” skaidro Ukrainas vēstnieks Latvijā.

Image
Biedrības "Uzņēmēji mieram", Aizsardzības ministrijas, NBS un Valsts policijas sagādātais sūtījums Ukrainas aizstāvjiem
Foto: Biedrības "Uzņēmēji mieram", Aizsardzības ministrijas, NBS un Valsts policijas sagādātais sūtījums Ukrainas aizstāvjiem / kpr. Dainis Aleksāns / NBS
“Mūsu militārpersonām šobrīd ir ļoti svarīgi nodrošināt arī jaunus transportlīdzekļus. Tāpēc tieši šis konkrētais sūtījums ar 14 saziedotajām automašīnām būs īpaši lietderīgs Ukrainas vienībām dažādos reģionos,” viņš piebilst.

Fonds “Uzņēmēji mieram” kopš pilna apmēra iebrukuma Ukrainas bruņotajiem spēkiem un civiliedzīvotājiem nosūtījis palīdzību vairāk nekā 10,6 miljonu EUR vērtībā, sadarbojoties ar Latvijas uzņēmējiem, kā arī Aizsardzības ministriju, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Valsts policiju, Valsts Robežsardzi, Ārlietu ministriju un citām organizācijām, kuras mērķtiecīgi stiprina Ukrainas brīvības cīnītājus.

Dalies ar šo ziņu