Ukrainas bruņotie spēki aprīko jūras dronus ar artilērijas raķešu palaišanas iekārtām

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv/Defence-Blog/Business Insider
Ukrainas jūras droni "Sea Baby", kas aprīkoti ar 122 milimetru raķešu palaišanas iekārtām
Foto: Foto: @bayraktar_1love/X

Ukrainas drošības dienests (SBU) paziņojis par jūras dronu “Sea Baby” aprīkošanu ar artilērijas raķešu palaišanas ierīcēm.

Šī ir pirmā reize, kad kaujā tiek izmantota šāda autonoma artilērijas raķešu palaišanas sistēma no jūras bezpilota peldlīdzekļiem.

Jaunie Ukrainas jūras droni ir bruņoti ar 122 milimetru vairākkārtēju daudzkārtējo raķešu paplaišanas sistēmu, kas līdz šim sevi labi pierādījusi kaujas laukā.

Saskaņā “Defence-Blog” rakstīto, SBU un Ukrainas flote veiksmīgi izmantoja šos bezpilota lidaparātus, lai uzbruktu Krievijas pozīcijām okupētajā Kinburnas kāpā.

 

“Mūsu Sea Baby nav tikai drons, bet arī daudzfunkcionāla platforma, kas tiek pastāvīgi uzlabota. Šodien mēs varam apstiprināt, ka tie ir aprīkoti ar artilērijas raķešu palaišanas sistēmu, un šis tehnoloģiskais risinājums jau uzrāda labus rezultātus. Ienaidnieks var sagaidīt jaunus pārsteigumus,” sacīja SBU pārstāvis.

Raķešu palaišanas iekārta ir uzstādīta uz jūras drona augšējās daļas, kas vienlaikus spēj palaist sešas 122 milimetru raķetes.

“Sea Baby” ir turpinājums iepriekšējām Ukrainas izstrādātajām bezpilota peldošo dronu sistēmām. Peldlīdzeklim ir zems profils un tas krāsots pelēkā krāsā, apgrūtinot tā pamanīšanu. Dronam ir uzlabota optisko sensoru sistēma un tālvadības sistēma, kas ļauj to lietot ārpus redzamības līnijas. “Sea Baby” ir iebūvēta satelīta sakaru antena, kas ļauj uzbrukt mērķiem lielos attālumos.

Medijs “Business Insider” iepriekš ziņoja, ka Ukrainas bruņotie spēki sākuši izmantot bezpilota jūras dronus, kas aprīkoti ar padomju laika R-73 “gaiss – gaiss” tipa raķetēm, lai aizsargātos no krievu okupantu centieniem iznīcināt ukraiņu jūras dronus ar kaujas helikopteru palīdzību.

Dalies ar šo ziņu