Video: Uzņēmēj, iesaisties dronu ražošanā!

Šonedēļ aprit trīs mēneši, kopš izveidota dronu koalīcija Ukrainas Bruņoto spēku atbalstam. No vairākām dalībvalstīm uz Ukrainu jau nosūtītas kravas ar bezpilota lidaparātiem un elektroniskās karadarbības sistēmām.

Šobrīd kopējais dronu koalīcijas ietvaros piesaistītais finansējums sasniedzis aptuveni 500 miljonus eiro. Iesaiste dronu koalīcijā nozīmē ne tikai atbalstu Ukrainas Bruņoto spēku atbalstam to cīņā pret krievu okupantiem, bet arī veicina Rietumvalstu ražošanas bāzes un piegāžu ķēžu attīstīšanu, mazinot pašreizējo atkarību no Ķīnas tehnoloģijām.

Latvijas uzņēmējiem iesaiste dronu koalīcijā dod iespēju attīstīt dronu un to komponenšu ražošanu Latvijā, testēšanu reālās elektroniskās karadarbības un kaujas apstākļos, kā arī iespējas gūt plašākus noieta tirgus Rietumvalstīs.

Plaša dronu tehnoloģiju spēju attīstība un ieviešana ir arī Nacionālo bruņoto spēku prioritāte. Tās mērķis ir izstrādāt un iegādāties tādas dronu sistēmas, kas spētu veicināt Latvijas aizsardzību pret iespējamu ārēju uzbrukumu. Uzņēmēj, ja esi tehnoloģiju ražotājs, iesaisties dronu koalīcijas iepirkumos un veicini kā Ukrainas, tā arī Latvijas drošību!

Piesakies dronu koalīcijas ideju hakatonam, kas notiks no šā gada 29. līdz 30. maijam. Pieteikuma anketu aizpildi šeit.

Piesakies arī Aizsardzības ministrijas grantu konkursam bezpilota lidaparātu jomā, kurā tiks atbalstīti labākie projekti jaunu nometamās munīcijas lādiņu vai to sastāvdaļu izgatavošanai, kā arī elektroniskās karadarbības risinājumu izstrādē. Starp labākajiem projektiem tiks sadalīti 600 000 eiro.

Projektus dalībai grantu konkursā var pieteikt līdz šā gada 21. jūnijam, iepazīstoties ar konkursa nolikumu Aizsardzības ministrijas mājas lapā.

Iepazīsties ar grantu konkursa nolikumu un citiem saistītajiem dokumentiem šeit.

Papildus jautājumu gadījumā raksti uz droniem@mod.gov.lv

 

Dalies ar šo ziņu