Polijas bruņotajos spēkos sāk darboties Kiberaizsardzības spēku vienība

Ārvalstīs
Sargs.lv/Stars and Stripes/AP
Kiberdrošība
Foto: Foto: Pixabay.com

Polijas aizsardzības ministrs Mariušs Blaščaks otrdien Polijas bruņoto spēku Kiberaizsardzības spēku komandiera amatā oficiāli iecēlis amatā brigādes ģenerāli Karolu Molendu, tādējādi uzsākot jaunveidotās vienības darbību, tā atsuacoties uz aģentūru "Associated Press" vēsta ASV aizsardzības izdevums “Stars and Stripes”.

Polijas aizsardzības ministrs norādīja, ka jaunveidotās vienības uzdevumi būs kiberaizsardzība, izlūkošana, kā arī, ja būs nepieciešams, dažādas ofensīvas darbības, lai aizsargātu Polijas bruņotos spēkus no iespējamiem kiberuzbrukumiem.

“Mēs ļoti labi saprotam, ka 21. gadsimtā kiberuzbrukumi ir kļuvuši par vienu no mūsu kaimiņvalstu agresīvās politikas projekcijas stūrakmeņiem,” sacīja M. Blaščaks, skaidri norādot uz Krieviju. “Šī iemesla dēļ šādu spēju attīstība ir fundamentāli svarīga Polijas bruņotajiem spēkiem,” viņš piebilda.

Paredzēts, ka brigādes ģenerāļa K. Molendas vadītie Kiberaizsardzības spēki aktīvi sadarbosies ar Polijas Nacionālo Kiberaizsardzības centru.

“Stars and Stripes” atgādina, ka pēdējo gadu laikā par kiberuzbrukumu upuriem kļuvušas ne tikai Polijas valsts iestādes, bet arī uzņēmumi.

"Sargs.lv" jau vēstīja, ka saasinoties ģeopolitiskajai situācijai ASV brīdinājušas savus Austrimeiropas sabiedrotos, tostarp Latviju un Poliju par iespējamiem Krievijas plaša mēroga kiberuzbrukumiem.

Dalies ar šo ziņu