Ģenerāli S.Surovikinu apcietina drīz pēc Prigožina rīkotā dumpja

Ārvalstīs
Sargs.lv/The Moscow Times
Vladimirs Putins apbalvo ģenerāli S.Surovikinu
Foto: REUTERS/Scanpix

Krievijas ģenerālis Sergejs Surovikins ir ticis arestēts, tā trešdien paziņojis laikraksts “The Moscow Times”, atsaucoties uz diviem Krievijas Aizsardzības ministrijai pietuvinātiem avotiem.

Krievijas Aizsardzības ministrija pagaidām nekomentē iespējamo S.Surovikina aizturēšanu, kurš nav redzēts jau kopš sestdienas, kad “Wagner” grupas vadītājs Jevgeņijs Prigožins uzsāka bruņotu sacelšanos pret Krievijas militāro vadību.

"Acīmredzot viņš [Surovikins] sacelšanās laikā izvēlējās Prigožina pusi, un viņi viņu ir sagrābuši," “The Moscow Times” sacīja avots.

Vēl pirms laikraksta publiskotās informācijas, Krievijas karu pret Ukrainu atbalstošais blogeris Vladimirs Romanovs (Vladimir Romanov) sacīja, ka S.Surovikins tika aizturēts jau svētdien, dienu pēc J.Prigožina rīkotā dumpja.

V.Romanovs apgalvo, ka S.Surovikins tagad atrodas Maskavas Lefortovas cietumā.

Aleksejs Venediktovs (Alexei Venediktov), neatkarīgās Krievijas radiostacijas "Ekho Moskvy" galvenais redaktors, sociālo tīklu platformā “Telegram” rakstīja, ka S.Surovikins trīs dienas nav sazinājies ar savu ģimeni un viņa sargi nereaģē uz ziņām.

ASV laikraksts "New York Times", atsaucoties uz anonīmām ASV amatpersonām, jau otrdien ziņoja, ka S.Surovikins iepriekš zināja par J.Prigožina plānu uzsākt sacelšanos pret Krievijas militāro vadību.

Savukārt Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs trešdien noraidīja ziņojumu kā "spekulācijas" un "tenkas", liekot domāt, ka V.Putins nav pakļāvies J.Prigožina prasībām pilnībā mainīt savu militārās vadības centra sastāvu.

Dalies ar šo ziņu