Par Kanādas bruņoto spēku komandieri pirmo reizi kļuvusi sieviete

Ārvalstīs
DefenseNews
Kanādas bruņoto spēku komandiere
Foto: Reuters/Scanpix

Ģenerālleitnante Dženi Karinjana (Jennie Carignan) ir oficiāli pārņēmusi Kanādas bruņoto spēku komandiera amatu, kļūstot par pirmo sievieti G20 un G7 valstu vidū, kura ieņēmusi tik augstu militārā ranga amatu.

Stājoties amatā, jaunā komandiere atzina, ka šis sasniegums var mainīt izpratni par to, ko sievietes var sasniegt. “Šis ir lielisks solis uz priekšu. Tas ir rezultāts daudziem, daudziem aizvadītajiem gadiem Kanādas bruņotajos spēkos,” viņa piebilda.

Par Kanādas bruņoto spēku komandiera iecelšanu amatā ir atbildīgs Kanādas premjerministrs un viņa Ministru kabinets, kurš izziņoja jaunās komandieres vārdu jūlija sākumā.

2018. gadā Džastins Trudo (Justin Trudeau) par Kanādas Karaliskās jātnieku policijas vadītāju pirmo reizi iecēla sievieti. Kopš premjerministra stāšanās amatā 2015. gadā, 50% no valdības amatiem ieņēmušas sievietes.

Ģenerālleitnante Dženi Karinjana savā dienesta laikā bija pirmā sieviete, kura komandējusi kaujas vienību Kanādas armijā. Savā karjeras laikā viņa vairākkārt tikusi nosūtīta misijās Irākā, Afganistānā, Bosnijā un Sīrijā. Par jaunās komandieres prioritātēm šobrīd noteikti jautājumi, kas saistīti ar jaunu karavīru piesaistīšanu un esošo karavīru saglabāšanu.

Dalies ar šo ziņu