RFE: Krievijas starpkontinentālās ballistiskās raķetes "Sarmat" tests beidzies neveiksmīgi

Ārvalstīs
Sargs.lv/RFE
Krievijas starpkontinentālā ballistiskā raķete "Sarmat"
Foto: AP/Scanpix

Jaunos satelītattēlos, kas nonākuši medija “RFE” rīcībā, redzams liels krāteris Krievijas kosmodromā, ko eksperti uzskata par iespējamo neveiksmīga starpkontinentālās ballistiskās raķetes “Sarmat” testa rezultātu.

21. septembrī iegūtajos satelītattēlos redzamas četras ugunsdzēsēju automašīnas blakus Pleseckas kosmodromam, kas atrodas Krievijas ziemeļos, Arhangeļskas apgabalā, norāda eksperti.

Atvērto avotu izlūkošanas analītiķis, kurš darbojas ar segvārdu @MeNMyRC1 un kurš izpētījis šos attēlus, sacīja, ka attēlos redzamā bedre varētu būt radusies starpkontinentālās ballistiskās raķetes RS-28 “Sarmat” eksplozijas rezultātā.

Citi analītiķi piekrita šim vērtējumam. Ja šī informācija ir patiesa, tas būtu jau ceturtais neveiksmīgais "Sarmat" palaišanas mēģinājums.

Krievija 2022. gada aprīlī apgalvoja, ka raķeti ir veiksmīgi palaidusi. "Sarmat", kuras izstrāde sākās jau 21. gs. sākumā, ir šķidrās degvielas dzinējs, kas nodrošina raķetes spēju nolidot līdz 18 000 kilometriem lielu distanci. Tās garums ir 35 metri, un tās celtspēja ir līdz 10 tonnām ar plašu dažādu kaujas galviņu klāstu.

Dalies ar šo ziņu