Desmit Latvijas jaunieši pārstāvēs valsti Eiropas kiberdrošības sacensībās Itālijā

Dzīvesstils
Sargs.lv
Bilde no nometnes ar jauniešiem
Foto: Aizsardzības ministrija

No 24. līdz 31. augustam Latvijas Universitātes Atpūtas un konferenču kompleksā "Ratnieki" norisinājās Latvijas kiberdrošības izaicinājuma laureātu nometne, kurā piedalījās 18 jaunieši, no kuriem tika izvēlēti 10 labākie nacionālajai izlasei dalībai Eiropas kiberdrošības izaicinājumā šī gada oktobrī Turīnā, Itālijā.

Šī gada maijā Latvijā pirmo reizi norisinājās valsts mēroga kiberdrošības sacensībās “Nacionālais kiberdrošības izaicinājums”. Tās pulcēja 469 jauniešus vecumā no 14 līdz 24 gadiem no 100 dažādām izglītības iestādēm. Apbalvojumus saņēma 84 talantīgākie Latvijas jaunieši.

Sacensību dalībniekiem ar lielāko punktu skaitu kopvērtējumā bija iespēja piedalīties laureātu nometnē no 24. līdz 31. augustam Latvijas Universitātes Atpūtas un konferenču kompleksā "Ratnieki". Jaunieši nometnē apguva gan kiberdrošības teorētiskos aspektus, gan arī pildīja individuālos un grupu uzdevumus, lai sagatavotos Eiropas izaicinājumam. Kā arī Jaunsardzes centrs nometnes ietvaros vadīja dažādus komandu vienojošos uzdevumus.

Nometnē tika izvēlēti 10 labākie, kas pārstāvēs Latviju Eiropas kiberdrošības izaicinājumā Itālijā šī gada oktobrī.

Izaicinājumu atbalsta Eiropas Kiberdrošības kompetenču centra Latvijas Nacionālais koordinācijas centrs (NCC-LV) un Eiropas Kiberdrošības kompetenču centrs, un to līdzfinansē Eiropas Savienība.

Eiropas kiberdrošības izaicinājums (European Cybersecurity Challenge) ir ikgadējās starptautiskās kiberdrošības sacensības, kuras katru gadu pulcē talantīgus jauniešus no visas Eiropas, kas iesaistās virknē praktisku uzdevumu risināšanā kiberdrošības jomā. Šie uzdevumi ir veidoti, lai maksimāli atspoguļotu kiberdrošības problēmas, ar kurām reālajā dzīvē saskaras gan publiskais, gan privātais sektors, un aptver tādas jomas kā tīkla analīze, kriptogrāfija, ielaušanās testi, atvērto avotu izlūkošana, datorkriminālistika un reaģēšana un kiberdrošības incidentiem.

Dalies ar šo ziņu