Mariupolē ar artilēriju apšaudīta mošeja, kur patvērušies 80 civiliedzīvotāji

Konfliktu zonas
LETA/AFP
Mariupole
Foto: Krievu okupanti apšauda dzīvojamos rajonos Mariupolē/AP/Scanpix

Krievijas karaspēks ar artilēriju apšaudījis Mariupoles mošeju, kur patvērušies aptuveni 80 mierīgie iedzīvotāji, sestdien ziņo Ukrainas Ārlietu ministrija.

"Krievijas iebrucēji ar artilērijas ieročiem apšaudīja Mariupoles Sultāna Suleimana Lieliskā un viņa sievas Roksolanas mošeju (Hurrem Sultan). No apšaudes mošejā ir patvērušies vairāk nekā 80 pieaugušie un bērni, arī Turcijas pilsoņi," tviterī vēsta ministrija.

Kā sociālajā tīklā "Facebook" paziņojis Mariupoles mēra padomnieks Petro Andrjuščenko, mošejā atrodas 86 cilvēki, arī 34 bērni.

"Tieši šobrīd (bez pārtraukuma no plkst.6) Krievijas armija veic apšaudi no Širokaja Balkas ciema pilsētas virzienā. Apšaudes virziens - cita starpā arī uz mošeju," norāda padomnieks.

Apšaude, pēc visa spriežot, notiek jau kopš piektdienas plkst.21. Ukrainas Musulmaņu garīgās pārvaldes muftijs Saīds Ismahilovs pavēstīja, ka ar cilvēkiem, kas atrodas mošejas teritorijā, sakaru nav. Nav zināms, kas noticis ar cilvēkiem.

Krievijas karaspēks bez apstājas apšauda Mariupoli ar artilērijas ieročiem, arī ar reaktīvajiem daudzstobru mīnmetējiem "Grad". Krievijas kara aviācija sistemātiski veic pilsētas bombardēšanu.

Mariupolē nav ūdens, siltuma, elektrības, gāzes un sakaru.

Dalies ar šo ziņu