Pretgaisa aizsardzības munīcija, bruņutransportieri “Stryker”: kas vēl sagaida Ukrainu jaunajā ASV militārās palīdzības paketē

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Defense News
155 milimetru artilērijas lādiņi
Foto: via REUTERS/Scanpix

Pentagons otrdien paziņoja par plāniem uz Ukrainu nosūtīt militāro palīdzību 400 miljonu dolāru vērtībā. Pakotnē būs iekļauti 32 “Stryker” bruņutransportieri, kā arī vairākas “Patriot” pretgaisa aizsardzības sistēmās raķetes, uzlabotās zeme-gaiss raķešu sistēmas "NASAMS", kā arī augstas mobilitātes artilērijas raķešu sistēmas jeb "HIMARS", vēsta ASV militārais medijs “Defence News”.

Papildu Ukraina saņems arī “Stinger” pretgaisa sistēmas, 105 mm un 155 mm artilērijas lādiņus, 60 mm un 120 mm mīnmetējus, “TOW” raķetes, prettanku ieročus un to munīciju.

ASV arī plāno nosūtīt aprīkojumu šķēršļu likvidēšanai, vairāk nekā 28 miljonus kājnieku ieroču munīcijas vienību - granātu un patronu, nakts redzamības un termisko attēlu sistēmas, taktiskās aeronavigācijas sistēmas un rezerves daļas.

Šī jau ir 43. reize, kad ASV no saviem krājumiem nosūta ieročus un tehniku uz Ukrainu, kurai nepieciešama aizvien lielāka palīdzība tās smagajā pretuzbrukumā pret Krievijas armiju.

Kopumā kopš Krievijas iebrukuma 2022. gada februārī ASV ir sniegušas Ukrainai militāro palīdzību vairāk nekā 43 miljarda dolāru apmērā.

Dalies ar šo ziņu