"Forbes": simtiem krievu okupantu nonākuši aplenkumā Vovčanskas ķīmisko vielu rūpnīcā

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Forbes
Krievu okupantu uzbrukumos nopostītā Vovčanska
Foto: Foto: via REUTERS/Scanpix

Simtiem agresorvalsts Krievijas karavīru nonākuši aplenkumā Vovčanskas ķīmisko vielu rūpnīcā. Zīmīgi, ka okupanti nonākuši aplenkumā vienā no pilsētām, kuru virzienā agresori vērsa savu uzbrukumu maija ofensīvas laikā, virzoties Harkivas virzienā, ziņo ASV izdevums “Forbes”.

Saskaņā ar “Forbes” vēstīto, aizvadītajā nedēļā no aplenktās vienības padevās vismaz 30 krievu okupantu.

Tagad aplenktos spēkus Ukrainas bruņotie spēki iznīcina ar vadāmajām aviācijas bumbām, kas saņemtas nesenajās Rietumvalstu ieroču piegādes paketēs.

Aizvadītās nedēļas nogalē vairāku armijas Krievijas bataljoniem ekvivalentas vienības ieņēma ķīmisko vielu rūpnīcu Vovčanskas.

Pēc dažu nedēļu nogurdinošām pilsētu kaujām krievu komandieri pavēlēja lieliem spēkiem ieņemt rūpnīcu, acīmredzot, lai izmantotu tās izturīgās betona ēkas par bāzi, lai pēcāk no tās mēģinātu šķērsot Vovčas upi, kas stiepjas no austrumiem uz rietumiem tieši uz dienvidiem no rūpnīcas un veido dabisku nocietinājumu iepretim ukraiņu pozīcijām Vovčanskas dienvidus.

Taču ātrais ukraiņu uzbrukums no okupantu pamatspēkiem nogrieza 400 krievus, kuri patvērušies rūpnīcā. Pirmdien Ukrainas analīžu grupas “Deep State uzturētajā frontes līnijas kartē joprojām norādīts, ka rūpnīca ir atdalīta no galvenā Krievijas karaspēka korpusa.

Kā vēsta “Forbes”, tagad Ukrainas bruņotie spēki krievu okupantu grupējuma iznīcināšanai izmanto tādu pašu taktiku, kādu agresori lieto pret Ukrainas aizstāvjiem, pirms sauszemes uzbrukuma ar aviāciju metot lielkalibra vadāmās aviobumbas.

Tagad šādu taktiku lieto Ukrainas Gaisa spēki, kuri savus iznīcinātājus MiG-29 un Su-27 pielāgojuši ASV un Francijā ražoto vadāmo aviobumbu izmantošanai.  To precīzai nomešanai iznīcinātāji lido zemā augstumā, ātri palielinot lidojuma augstumu īsi pirms bumbas nomešanas. Viens Ukrainas iznīcinātājs var tikt apbruņots ar sešām šādām vadāmajām aviobumbām, nometot, kas spēj sasniegt mērķus 40 līdz 64 kilometru attālumā.

Jau vēstīts, ka maija sākumā, izmantojot pārtraukumu Rietumvalstu bruņojuma piegādē Ukrainai, agresorvalsts Krievija uzsāka uzbrukumu Harkivas virzienā. Lai arī Ukrainas bruņotie spēki spējuši apturēt krievu virzību, valsts austrumos aizvien turpinās sīvas kaujas.

Dalies ar šo ziņu