Ukrainas partizāni: krievi Krimā pārvieto pretgaisa aizsardzības ieročus tuvāk Kerčas tiltam

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Defence Express
Krievijas nelikumīgi izveidotais Kerčas tilts okupētajā Krimā
Foto: AP/Scanpix

Krievu okupanti Krimas pussalā sākuši pārvietot viņiem pieejamos resursus tuvāk tā sauktajam Krimas tiltam, kas Ukrainai piederošo, bet Krievijas okupēto teritoriju savieno ar agresorvalsti. Tā, atsaucoties uz ukraiņu partizāņu vienības “Atesh” vēstīto “Telegram” kanālos ziņo portāls “Defence Express”.

Kā ziņo Ukrainas partizāni, Krimas pussala, raugoties no Krievijas viedokļa paliek praktiski neaizsargāta, okupantiem pārvedot visu pieejamo pretgaisa aizsardzības aprīkojumu tuvāk Krimas jeb Kerčas tiltam.

Saskaņā ar partizānu grupas “Atesh” ziņoto, krievu okupanti no Krimas rietumiem pārved no ukraiņu apšaudēm paglābtās pretgaisa radaru un raķešu sistēmas, kā arī kaujas aviāciju tuvāk tiltam.

Tāpat kļuvis zināms, ka Krimā tikpat kā iztukšotas degvielas noliktavas un vietējiem iedzīvotājiem ir problēmas nopirkt degvielu savām vajadzībām.

Līdzīgi ir arī ar munīcijas noliktavām, kas tiek pārceltas uz okupētās Krimas austrumu daļu tuvāk Kerčas tiltam.

Saskaņā ar partizānu grupas “Atesh” vēstīto, šobrīd krievu okupanti Krimā izjūt katastrofālu pretgaisa aizsardzības sistēmu trūkumu, kā dēļ pret Ukrainas uzbrukumiem spēj aizsargāt tikai noteiktas Krimas teritorijas daļas.

“Ir sākusies pati aizraujošākā notikumu fāze, ko pavadīs kārtējais “labas gribas žests”,” teikts “Atesh” paziņojumā.

Tikmēr agresori, gatavojoties iespējamām apgādes grūtībām frontes dienvidu sektoros, ir pabeiguši un uzsākuši testēšanu dzelzceļa līnijai no Rostovas pie Donas Krievijas teritorijā uz okupēto Mariupoli.

Kā Ukrainas medijiem norādījis pagaidu okupētās Mariupoles mērs Petro Andriuščenko, līdz ko okupanti pabeigs dzelzceļa līniju, tā kravas varēstikt piegādātas no Krievijas teritorijas uz Volnovahu un Mariupoli.

“Pagaidām mēs redzam, ka krievi testē lokomatīvas. Mēs pagaidām neesam fiksējuši kravas vilcienu pārvietošanos. Bet krievu lokomatīvas jau ir manītas Mariupolē. Tāpat mēs tās esam fiksējuši Volnovahā, kas nozīmē, ka līdz šīs dzelzceļa līnijas ekspluatācijai ir palikušas skaitītas stundas. Kāpēc krievi nav palaiduši šo līniju ātrāk, mums nav skaidrs. Iespējams, ka tas varētu būt saistīts ar kaut kādiem birokrātiska rakstura ierobežojumiem, ņemot vērā viņu vēlmi ikviena šāda objekta atklāšanā iesaistīt savu diktatoru,” sacīja P. Andriuščenko.

Šādas dzelzceļa līnijas mērķis ir nodrošināt alternatīvu maršrutu ieroču un munīcijas piegādēm okupācijas karaspēka vajadzībām, nešķērsojot šobrīd apdraudēto Kerčas tiltu.

Dalies ar šo ziņu