Cēsu novadā notiks starptautiskais militārais vingrinājums “Zemessardzes patruļa 2023”

Latvijā
Sargs.lv
Vingrinājums "Zemessardzes patruļa 2022"
Foto: seržants Edgars Grundšteins/NBS

No 24. līdz 27. augustam Cēsīs un to apkārtnē norisināsies starptautiskais militārais vingrinājums “Zemessardzes patruļa 2023”.

Vingrinājums notiks jau 31. reizi un tajā piedalīsies Zemessardzes bataljonu, regulāro spēka vienību, sabiedroto bruņoto spēku komandas no Dānijas, Igaunijas, Kanādas, Lietuvas, Polijas,  Spānijas un Vācijas. Vingrinājuma mērķis ir noteikt karavīru un zemessargu militāro un fizisko sagatavotību, kā arī veicināt starptautisko sadarbību militārajā jomā.

“Zemessardzes patruļas 2023” dalībniekiem plānoti dažādi uzdevumi ar dažādām grūtības pakāpēm, kopumā veicot vairāk nekā 50 km garu distanci un izpildot uzdevumus vairāk nekā 20 kontroles punktos. Vingrinājumu galvenās tēmas – kaujas šaušana, orientēšanās, sakaru procedūras, šķēršļota apvidus pārvarēšana, loģikas uzdevumi un fiziskās sagatavotības pārbaudes uzdevumi.

Militārais vingrinājums tiek organizēts ciešā sadarbībā ar Cēsu novada pašvaldību un “Zemessardzes patruļa 2023” noslēgsies ar svinīgu ceremoniju 27. augustā pulksten 10.00 Cēsīs, Vienības laukumā.

Uzdevumi tiks pildīti diennakts gaišajā un tumšajā laikā iepriekš saskaņotās teritorijās. “Zemessardzes patruļas 2023” dalībnieki pārvietosies gan ar kājām, gan militāro tehniku. Vingrinājuma dalībnieki izmantos mācību munīciju un kaujas imitācijas līdzekļus, kas rada troksni un dūmus, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību.

Iedzīvotāji aicināti izturēties ar izpratni un neuztraukties, redzot militārā vingrinājuma norisi.

Dalies ar šo ziņu