Studijas RSU uzsāks seši VAD karavīri

Latvijā
Sargs.lv/ Rīgas Stradiņa universitāte
VAD karavīru izlaidums
Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Vēlmi studēt Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) šī gada vasaras uzņemšanas laikā izteicis rekordliels reflektantu skaits. Viņu vidū arī seši Valsts aizsardzības dienesta (VAD) karavīri, atklāj RSU.

Vislielāko popularitāti jauno karavīru vidū ieguvusi studiju programma "Fizioterapija"– tajā studēt vēlas un jau ir uzņemti četri no sešiem jauniešiem. Pārējo interese saistās ar sociālajām zinātnēm.

Rīgas Stradiņa universitāte norāda, ka  ir gandarīta par šādu jauniešu izvēli un pateicas visiem, kuri, domājot par valsts drošību, ir atsaukušies un devušies Valsts aizsardzības dienestā.

"Šāds rīcība ir augstu vērtējama, tāpat kā vēlme pēc dienesta turpināt izaugsmi, uzsākot studijas augstskolā. RSU ir atvērta ikvienam, kas pēc Valsts aizsardzības dienesta Augstskolu likumā noteiktajā kārtībā vēlas studēt pilna laika studiju programmā valsts budžeta vietā un izpilda minimālās uzņemšanas prasības. Tomēr atgādinām, kā jau iepriekš ir ziņots, ka valsts apmaksātu studiju iespējas ir tikai dienestu pabeigušajiem brīvprātīgajiem karavīriem un sekmīgajiem," norāda RSU.

Šogad RSU vasaras uzņemšanā kopumā saņemti 10094 pieteikumi, kas ir par 13,4 % vairāk nekā pērn un ir augstākais rādītājs RSU vēsturē.

Dalies ar šo ziņu