"Sadales tīkla" mācībās speciālisti ceturtdien stiprinās elektrotīkla uzturēšanas prasmes militāras krīzes apstākļos

Latvijā
LETA
AS "Sadales tīkls" mācības
Foto: AS "Sadales tīkls" mācības Foto: AS "Sadales tīkls"

Sadales tīkla operators AS "Sadales tīkls" ceturtdien, 8.augustā, kinopilsētā "Cinevilla" rīkos ikgadējās profesionālās elektromontieru un citu enerģētikas jomas speciālistu mācības, aģentūru LETA informēja "Sadales tīkla" pārstāvji. Šogad mācībās plānots fokusēties uz elektrotīkla uzturēšanu un atjaunošanu militāras krīzes apstākļos.

Mācībās tiks inscenēta militāra iebrukuma situācijas klātbūtne. Atbilstoši situācijas aprakstam mācību dalībniekiem būs jāpārbauda orientēšanās prasmes, vadoties pēc ģeogrāfiskām koordinātēm, elektrotīkla stāvokļa novērtēšanas un bojājumu novēršanas prasmes, bezpilota lidaparātu vadības prasmes un tā pielietošanas iespējas krīzes situācijā.

Tiks trenētas arī iemaņas pirmās palīdzības sniegšanā sev vai citiem ievainotajiem. Savukārt dažādi atjautības uzdevumi palīdzēs pilnveidot savstarpējas sadarbības prasmes, reakcijas ātrumu un atmiņu.

Mācībās piedalīsies gan "Sadales tīkla" darbinieki, gan arī citu Latvijas energokompāniju darbinieki, kā arī viesi no Baltijas valstu enerģētikas uzņēmumiem.

"Sadales tīkla" valdes loceklis, tehniskais direktors Raimonds Skrebs norāda, ka dzīvojam sarežģītos laikos, kas var pārsteigt ar dažādām krīzēm, tādēļ šī gada profesionālajās mācībās uzņēmums pievērsies rīcībai militāra apdraudējuma gadījumā.

"Cerēt uz labāko, gatavoties sliktākajam - ar šādu moto virzāmies uz priekšu mūsu speciālistu iemaņu pilnveidošanā, jo sniegt drošu un kvalitatīvu elektroapgādes pakalpojumu ir mūsu pienākums jebkuros apstākļos," pauž Skrebs.

Kā katru gadu, tiesneši vērtēs speciālistu tehnisko precizitāti un komandas sadarbību, īpašu uzmanību pievēršot darba drošībai militāras krīzes apstākļos.

Paralēli tehnisko speciālistu mācībām "Cinevillā" notiks arī diskusija, kurā aizsardzības jomas eksperti dalīsies ar ieteikumiem, kā sagatavot sevi un savu ģimeni krīzes situācijai, ko iekļaut 72 stundu somā. 

Teritorijā visu dienu būs pieejama arī Zemessardzes rekrutēšanas telts, kurā varēs aizpildīt pieteikumu par pievienošanos dienestam. Patlaban vairāki desmiti "Sadales tīkla" darbinieku ir arī zemessargi, un šobrīd turpinās darbs pie Zemessardzes apakšnodaļas izveides uzņēmumā.

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

Dalies ar šo ziņu