ASV brīdina, ka “Vagner” uzbrukums NATO teritorijai tiks uzskatīts par Krievijas uzbrukumu

NATO
Sargs.lv
ASV vēstniece ANO Linda Tomasa-Grīnfīlda
Foto: picture alliance / Luiz Rampelotto/EuropaNewswire/Scanpix. ASV vēstniece ANO Linda Tomasa-Grīnfīlda

ASV vēstniece ANO Linda Tomasa-Grīnfīlda (Linda Thomas-Greenfield) pirmdien brīdināja, ka jebkurš Krievijas “Vagner” grupas uzbrukums NATO tiks uzskatīts par Krievijas uzbrukumu sabiedrotajiem.

Vakar 31. jūlijā tika organizēta ASV vēstnieces ANO preses konference Ņujorkā, kurā viņa informēja medijus par ASV prioritātēm, valstij pārņemot prezidentūru ANO Drošības padomē.  

Jautāta par “Vagner” grupas algotņu atrašanos netālu no Polijas robežas un to, vai viņa to uzskata par reāliem draudiem NATO, L.Tomasa-Grīnfīlda sacīja: "Mēs noteikti uztraucamies. Algotņu grupējums nedarbojas neatkarīgi no Krievijas valdības un tas apdraud mūs visus. Mums ir jānodrošina, lai vēstījums būtu skaidrs - jebkuri "Vagner" grupas uzbrukumi tiks uzskatīti par Krievijas valdības uzbrukumiem”.

Portāls “Sargs.lv” jau ziņoja, ka Nacionālie bruņotie spēki (NBS) un citas par valsts aizsardzību un drošību atbildīgās institūcijas strādā paaugstinātā režīmā kopš brīža, kad Krievija uzsāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā. NBS sniedz atbalstu Valsts robežsardzei uz Latvijas ārējās robežas. Nepieciešamības gadījumā NBS ir gatavi operatīvi palielināt šo atbalstu, tajā skaitā, nosūtot uz robežu NBS ātrās reaģēšanas vienības drošības stiprināšanai. Tuvākajā “Vagner” grupējuma atrašanās Baltkrievijas teritorijā ir aptuveni 200 kilometru attālumā no Latvijas robežas. Pašlaik situācija uz Latvijas – Baltkrievijas robežas ir bez izmaiņām un nav konstatēts militāru draudu pieaugums.

Dalies ar šo ziņu