Rezerves karavīru kursam varēs pieteikties līdz 60 gadu vecumam; būs iespēja dienēt arī ziemā

NBS
Sargs.lv
Rezerves karavīri
Foto: Armīns Janiks/ Aizsardzības ministrija

Šodien Aizsardzības ministrijas rīkotajā konferencē aizsardzības ministrs Andris Sprūds atklāja, ka tagad rezerves karavīru pamatapmācību kursu trīs nedēļu garumā būs iespējams apgūt arī ziemā, papildus arī tiks pacelts vecuma ierobežojums. Latvijas pilsoņi šai programmai varēs pieteikties līdz 60 gadu vecumam.

Kā norāda ministrs, līdz šim uz vasaras rezerves karavīru apmācību ir pieteikušies teju 500 Latvijas pilsoņi, kas ir gandrīz trīsreiz vairāk nekā pagājušā gadā, kad pieteicās 185 iedzīvotāji.

Tieši tādēļ Aizsardzības ministrija izsludina papildu programmu ziemas apmācībai, tā nodrošinot rezerves apmācību kursu divas reizes gadā - vasarā un ziemā. Papildus apmācībām varēs pieteikties Latvijas pilsoņi līdz 60 gadu vecumam, iepriekšējo 55 gadu vietā.

Aizsardzības ministrija aicina visus interesentus līdz 1. jūnijam pieteikties rezerves karavīru apmācību kursam. Tas norisināsies no 27. jūlijam līdz 17. augustam Alūksnē.

Jau ziņots, ka rezervistu militārās pamatapmācības kurss dod iespēju rezervistam – Latvijas pilsonim bez militārās sagatavotības, brīvprātīgi apgūt dienestam rezervē noteikto militāro pamatapmācību. Tie Latvijas pilsoņi, kuri ir sekmīgi apguvuši rezervistu militārās pamatapmācības kursu, dod karavīra zvērestu, saņem rezerves karavīra apliecību, mobilizācijas norīkojumu un tiek ieskaitīti bruņoto spēku rezervē rezerves karavīru statusā.

Informācija par pieteikšanos rezervista pamatapmācības kursam pieejama vienotajā rekrutēšanas platformā “klustikaravirs.lv”. Neskaidrību gadījumā iedzīvotāji aicināti zvanīt darba dienās no pulksten 09.00 līdz 16.00 uz tālruni 67800270 vai rakstīt uz e-pastu rezervistsatmil [dot] lv

Dalies ar šo ziņu