Video: Baiba Braže par gaidāmo "Rīgas konferenci"

Nozares politika
Sargs.lv
Baiba Braže
Foto: NATO ģenerālsekretāra vietniece publiskās diplomātijas jautājumos B. Braže/Foto: Zane Bitere/LETA

Šī ir platforma, kurā ik gadu pulcējas ārpolitikas un drošības eksperti, lai atklāti apspriestu svarīgus ģeopolitiskus jautājumus un veidotu kopīgas pieejas nākotnei un drošībai. Tā par šajā nedēās nogalē gaidāmo nozīmīgo ikgadējo drošības un ārpolitikas forumu “Rīgas konference 2022” saka NATO ģenerālsekretāra vietniece publiskās diplomātijas jautājumos Baiba Braže. Viņa konferences pirmās dienas, 21. oktobra, pēcpusdienā piedalīsies paneļdiskusijā "NATO stratēģiskais koncepts: vīzija vai rīcības plāns".

Viņa norāda - "Rīgas konference" ir viens no retajiem pasākumiem, ko NATO atbalstījusi jau kopš tās pirmsākumiem. Ņemot vērā ģeopolitisko situāciju un Krievijas sākto karu Ukrainā, šogad vēl vairāk kā citus gadus tiks diskutēts par to, kā stiprināt NATO atturēšanas politiku nākotnē. Protams, Ukraina būs diskusiju centrālais temats, taču kontekstā ar Eiropas Savienības, NATO un visas pasaules drošību un aizsardzību.

"Sargs.lv" jau rakstīja, ka paneļdiskusijā piedalīsies arī Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks, kopā ar Zviedrijas aizsardzības ministru Pēteru Hulkvistu un Lielbritānijas aizsardzības ministru Benu Volesu diskutējot par to, kā NATO sargā un sargās katru savas teritorijas metru. Diskusiju vadīs pazīstamās domnīcas "Atlantic Council" pētnieks Kristofers Skaluba.

Jau ziņots, ka šogad “Rīgas konference-2022” notiks 21.-22. oktobrī. Papildu īpašie pasākumi un diskusijas norisināsies 20. oktobrī, un konferences dalībnieki gan personīgi, gan tiešsaistē pulcēsies Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Dalībniekiem būs iespējas dzirdēt uzrunas, kuras teiks NATO ģenerālsekretāra vietniece publiskās diplomātijas jautājumos Baiba Braže, Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks jautājumos par ekonomiku cilvēku labā Valdis Dombrovskis un NATO ģenerālsekretāra politikas plānošanas vadītāja Benedeta Berti.

Image
NATO

Taču paneļdiskusijās piedalīsies politikas, drošības un aizsardzības eksperti no dažādām pasaules valstīm un organizācijām.

Konferenci atklās Latvijas Republikas Valsts prezidents Egils Levits un bijušais Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts.

Ar konferences programmu un runātājiem iespējams iepazīties vietnē https://rigaconference.lv/, kā arī Latvijas Transatlantiskās organizācijas (LATO) Facebook kontā: https://www.facebook.com/LatvianTransatlanticOrganisation

Dalies ar šo ziņu