Lietuvas bruņotajiem spēkiem jauns komandieris – ģenerālis Raimunds Vaikšnoras

Pasaulē
Sargs.lv/LRT.lt
Lietuvas jaunais bruņoto spēku komandieris ģenerālis Raimunds Vaikšnoras
Foto: Lietuvos kariuomenė/Facebook

Lietuvas bruņoto spēku vadību no līdzšinējā komandiera ģenerāļa Voldemāra Rupša pārņēmis jaunais bruņoto spēku komandieris ģenerālis Raimunds Vaikšnoras.

Iepriekšējais komandieris – ģenerālis V. Rupšis Lietuvas bruņotos spēkus vadīja kopš 2019. gada.

Ģenerālis R. Vaišnoras Lietuvas bruņoto spēku dienestā aizvadījis 33 gadus, ieņemot dažādus amatus, tostarp bijis komandieris mehanizētajai kājnieku brigādei “Dzelzs vilks”, kā arī bijis Lietuvas Sauszemes spēku komandieris un Lietuvas Bruņoto spēku štāba priekšnieka vietnieks operāciju jautājumos.

Pēdējais viņa amats bija NATO apvienoto spēku štābā Brunsumā, kur viņš pildīja štāba priekšnieka asistenta pienākumus militārās sagatavošanas jautājumos.

Ģenerālis R.Vaikšnoras pabeidzis Ģenerāļa Jona Žemaiša vārdā nosaukto Lietuvas militāro akadēmiju un studējis ASV Armijas kara koledžā.

Lietuvas bruņoto spēku vadībā ģenerālis R. Vaikšnoras apstiprināts uz piecu gadu termiņu.

Lietuvas Seims jaunā bruņoto spēku komandiera kandidatūru jūnijā atbalstīja ar 110 balsīm, nevienam nebalsojot pret vai neatturoties.

Jaunais Lietuvas Bruņoto spēku komandieris iepriekš paudis, ka turpinās iesāktos darbus, kā arī ieviesīs jau apstiprinātos attīstības un aizsardzības plānus. Kā galvenos darba virzienus viņš izvirzījis Vācijas vadītās brigādes uzņemšanu Lietuvā, kā arī Lietuvas bruņoto spēku divīzijas izveidi un obligātā dienesta attīstību, palielinot iesaucamo skaitu.

Dalies ar šo ziņu