Itālija sola Ukrainai piegādāt otru pretgaisa aizsardzības sistēmu "Samp-T", bet Dānija – jaunu F-16 partiju

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv/UNIAN
SAMP-T Aster raķetes palaišana
Foto: www.esercito.difesa.it/Creative Commons

Itālija un Dānija pirmdien, 16. septembrī, paziņojušas par jaunām tehnikas piegādēm Ukrainai, solot gan pastiprināt pretgaisa aizsardzību, gan jaunu F-16 iznīcinātāju partijas piegādi.

Itālija tuvākajā laikā pastiprinās Ukrainas pretgaisa aizsardzību ar otro “Samp-T” bateriju, lai aizsargātu civiliedzīvotājus. Par to paziņoja Itālijas ārlietu ministrs Antonio Tajani intervijā izdevumam “Corriere della Sera”, ziņo Itālijas Ārlietu ministrijas preses dienests. 

"Mēs esam snieguši Kijevai beznosacījumu palīdzību – militāru, civilu, finansiālu, un tagad mēs gatavojamies nosūtīt otro “Samp-T” bateriju, lai aizsargātu Ukrainas iedzīvotājus," paziņoja Tajani. 

Itālijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka Ukraina nav lūgusi vairāk, nekā Itālija jau nodrošina. Turklāt valstij nav britu un amerikāņu ieroču, kas nepieciešami Kijevai.

Tāpat par jaunu F-16 lidmašīnu partijas piegādi Ukrainai paziņojusi Dānija. Par to vēstīja aizsardzības ministrs Troels Lunds Pousens, ziņo izdevums “DR.DK”.

Image
Iznīcinātājs F-16
Foto: AFP/Scanpix

Augusta sākumā viņš apstiprināja, ka Ukraina saņēma pirmo F-16 iznīcinātāju. Pašlaik piegādāto lidmašīnu skaits netiek atklāts, taču Dānija solīja kopumā nodrošināt Ukrainai 19 lidmašīnas. 

"2024. gada otrajā pusē Dānija piegādās nākamo F-16 iznīcinātāju partiju," apstiprināja ministrs intervijā izdevumam “Ritzau”. 

Pēc viņa teiktā, tāpat kā ar pirmo F-16 piegādi, netiks noteikts ne lidmašīnu skaits, ne konkrēts datums to nodošanai. 

"Tas tiek darīts operatīvās drošības apsvērumu dēļ," norādīja Pousens.

Dalies ar šo ziņu