18. novembris

Šodien, 18. novembrī, Latvijas sirds – 11. novembra krastmala – piepildījās ar lepnumu un vienotību, kad vērienīgajā militārajā parādē tika godināta Latvijas neatkarības proklamēšanas 106. gadadiena. Pasākumā piedalījās vairāk nekā 1500 dalībnieku. Plecu pie pleca ierindā stājās Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku karavīri, zemessargi, policisti...

Latvijas Republikas 106. dzimšanas dienā Saeimas svinīgajā sēdē priekšsēdētāja Daiga Mieriņa uzrunāja klātesošos – Valsts prezidentu, Saeimas deputātus, Ministru kabinetu un visus Latvijas iedzīvotājus, uzsverot drošības nozīmi un tautas vienotību kā pamatu Latvijas nākotnei.

18. novembrī plkst. 13.30 Rīgā, 11. novembra krastmalā, notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 106. gadadienai veltīta Latvijas un tās sabiedroto bruņoto spēku, Iekšlietu ministrijas pakļautības iestāžu un Jaunsardzes vienību militārā parāde.

Šodien pie Kara muzeja norisinājās tradicionālā brīvības cīnītājiem veltītā ugunskura iedegšana, simboliski arī atklājot patriotu mēnesi. Latvijas Neatkarības kara varoņiem veltītā uguns degs līdz pat 11. novembrim, un to iededza aizsardzības ministrs Andris Sprūds, Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns un Latvijas Kara muzeja...

"Sargs.lv" un Latvijas Kara muzejs valsts svētku nedēļā aicina iepazīt Brīvības cīņu mazāk zināmās, bet ne mazāk nozīmīgās epizodes mūsu kopīgi veidotajā video sērijā "Sargājot Latviju". Pirmā epizode veltīta izlūkpostenim pašā Vecrīgas sirdī - Pēterbaznīcas tornī. Pirms 105 gadiem – 1919. gada oktobrī un novembrī – Rīgas Daugavmala bija frontes...

Patriotu mēnesī Zemessardze aicina lietot vadmotīva “Mana Latvija. Mana atbildība.” grafisko zīmi, papildinot svētku programmas un noformējumu. Ņemot vērā līdz šim plašo sabiedrības interesi par zīmes lietošanu, lai nodrošinātu tās atbilstošu lietošanu, Latvijas zemessargu radītā grafiskā zīme “Mana Latvija. Mana atbildība.” ir iekļauta Latvijas...

Aizsardzības nozare, gaidot Lāčplēša dienu un atzīmējot 105. gadadienu kopš Latvijas armijas izšķirošās uzvaras Neatkarības karā, aicina apmeklēt tradicionālos patriotu mēneša svētku pasākumus, kā arī pie apģērba spraust sarkanbaltsarkano lentīti ar stūriem uz augšu.