"Defence Partnership Latvia" aicina darbā mehāniķus strādāt jaunajā "Patria" ražotnē Valmierā

Uzņēmējdarbība un inovācijas
Sargs.lv/ LETA
"Defence Partnership Latvia" ražotne Valmierā
Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Pagājušajā nedēļā Valmierā tika atklāta "Defence Partnership Latvia" ražotne Valmierā, kurā gada laikā iespējams saražot līdz pat 160 “Patria 6x6” bruņumašīnām. Patlaban rūpnīca izpilda Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) pasūtījumu, kas ir 30 bruņutransportieri gadā, taču jau tagad uzņēmums aicina darbā mehāniķus.

Vienā maiņā rūpnīcas jauda ir 80 bruņutransportieri gadā. Šogad plānots saražot 25 "Patria 6x6" bruņutransportierus. "Defence Partnership Latvia" valdes priekšsēdētājs Uģis Romanovs piektdien veltītajā mediju tūrē jaunajā Valmieras ražotnē skaidroja, ka lielākā daļa "Patria" metāla daļu tiek ražota Latvijā. Tostarp bruņutransportieru metāla korpusi tiek ražoti Rīgā uzņēmumā "EMJ Metāls", savukārt bruņutransportieru šasijas tiek izgatavotas Jelgavā un dzinējus nodrošina Zviedrijas uzņēmums “Scania”.  

Image
"Patria" šasija
Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

“Viens no iemesliem, kādēļ mēs neesam Rīgā, kas liktos pašsaprotams lēmums, ir darbinieku pieejamība, īpaši šajā reģionā. Mums ir Valmieras tehnikums, Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikums. To, ka uzņēmumam veicas labi, parāda, tas, ka uz pēdējo amata vietu loģistikas speciālistu mums pieteicās vairāk nekā 35 kandidāti, ” medijiem piektdien atklāja Uģis Romanovs.

“Šobrīd “Patria” strādā 19 mehāniķi un citi tehniskie speciālisti, kā arī seši administrācijas darbinieki. Kopā objektā strādās ap 40 darbiniekiem, lai nodrošinātu Latvijas pasūtījumu. Mums nepieciešami papildu mehāniķi, tā kā es ļoti ceru, ka cilvēki ar pieredzi un interesi strādāt šeit, atsauksies un pievienosies,” atklāj Uģis Romanovs.
Image
"Patria" bruņutransportieri mācībās "Nameja vairogs"
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrijas

Kā skaidro valdes priekšsēdētājs, “Patria” bruņutransportieru ražošana ir roku darbs un viena bruņutransportiera sakomplektēšanai nepieciešamas 1000 darba stundas. “Mēs savu uzņēmumu attīstām atbilstoši šī brīža Latvijas pasūtījumam, tas nozīmē, ka mūsu organizācija ir ļoti kompakta un precīzi tik liela, lai nodrošinātu Latvijas pasūtījumu. Latvija kopā ir pasūtījusi virs 200 mašīnām,” medijiem sacīja U. Romanovs.

Tāpat Valmierā tiks veikta arī "Patria" trīs veidu testēšana - peldēšana, braukšana bezceļa apstākļos un normālos ceļa apstākļos. Valmieras ražotnē tiks veikta arī bruņutransportieru tehnikas apkope, kā arī būs iespējama citu Latvijā izvietoto NATO valstu tehnikas apkope.

Dalies ar šo ziņu