Lietuvas Bruņotie spēki evakuē Latvijas un Lietuvas pilsoņus no Libānas

Ārvalstīs
Sargs.lv/lrt.lt
Lietuvas Bruņotie spēki evakuē civiliedzīvotājus
Foto: Lietuvas Bruņotie spēki

Lietuvas Bruņotie spēki ir evakuējuši 18 Lietuvas un astoņus Latvijas pilsoņus no Libānas aizvadītajā nedēļas nogalē, paziņojis Lietuvas aizsardzības ministrs Laurīns Kasčūns.

"Lietuvas Bruņotie spēki kopā ar Nacionālo krīzes vadības centru (NKVC) un Ārlietu ministriju ir veiksmīgi evakuējuši Lietuvas pilsoņus no Libānas," viņš sestdien rakstīja savā “Facebook” kontā.

Starp evakuētajiem bija deviņi nepilngadīgie, viņš piebilda. "Visi, kas lūdza palīdzību, tika evakuēti," norādīja Kasčūns.

Svētdienas rītā Lietuvas Gaisa spēku lidaparāts “Spartan”, kurā atradās evakuētie no Libānas, nosēdās Lietuvas Gaisa spēku bāzē Šauļos.

Lidaparāts uz Libānu devās 4. oktobrī, bet, kā norādīja piloti, viņiem gandrīz diennakti nācās gaidīt, lai varētu ielidot Libānas gaisa telpā, jo bija pārāk bīstami lidot nemitīgas bombardēšanas apstākļos.

“Spartan” 5. oktobrī izlidoja no Turcijas uz Beirūtas lidostu un veiksmīgi evakuēja Latvijas un Lietuvas pilsoņus no Libānas, teikts Lietuvas Bruņoto spēku paziņojumā. Pagājušajā nedēļā Lietuvas Ārlietu ministrija informēja, ka aptuveni 30 Lietuvas pilsoņi joprojām atrodas Izraēlas uzbrukumu skartajā valstī.

Latvijas Ārlietu ministrija turpina cieši uzraudzīt situāciju reģionā un iesaka ne tikai atturēties no ceļojumiem uz Libānu, bet arī izvairīties no ceļojumiem uz Izraēlu, ņemot vērā spriedzi reģionā.

Dalies ar šo ziņu