Ādažos notiks valsts aizsardzības dienesta karavīru Vecāku diena

Latvijā
Sargs.lv
VAD
Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Piektdien, 2. augustā, militārajā bāzē “Ādaži” notiks valsts aizsardzības dienesta karavīru Vecāku diena.

Pasākuma laikā valsts aizsardzības dienesta karavīru vecākiem būs iespēja iepazīties ar bāzes infrastruktūru un dienesta ikdienu, aplūkot karavīru ekipējumu un satikties klātienē ar Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes vadību.

Militārajā bāzē “Ādaži” valsts aizsardzības dienestu pilda 2024.gada jūlija iesaukuma karavīri – kopumā 435 Latvijas pilsoņi. Karavīri dienestu uzsāka 2024.gada 19. jūlijā un šobrīd norit adaptācijas periods. Tā laikā viņi iepazītas ar Nacionālo bruņoto spēku reglamentiem, apgūst ierindas mācību. Pēc adaptācijas perioda sāksies aktīvs militārās pamatapmācības kurss.

Šobrīd iespējams pieteikties 2025. gada jūlija apmācībām. Jaunieši vecumā no 18 līdz 27 gadiem tiek aicināti līdz 2025. gada 10. janvārim brīvprātīgi pieteikties valsts aizsardzības dienestam vietnē www.klustikaravirs.lv, lai 11 mēnešu ilgās apmācības uzsāktu 2025. gada jūlijā Ādažos. Brīvprātīgie valsts aizsardzības dienesta karavīri ik mēnesi saņems kompensāciju 600 eiro apmērā (neto), kā arī kompensāciju 1100 eiro apmērā (neto) pēc dienesta pabeigšanas. Kopsummā tie ir 7700 eiro, kā arī VAD karavīriem tiek nodrošināta dzīvošana kazarmās un pārtikas uzturdeva.

Dalies ar šo ziņu