Vācijas aizsardzības uzņēmus "Donaustahl" saņem valdības atļauju dronu eksportam uz Ukrainu

Pasaulē
Sargs.lv/Defence-Blog
Vācijas uzņēmuma "Donaustahl" ražotais bezpilota lidaparāts "MAUS"
Foto: Foto: @serhii_rieznik/X

Vācijas Federālā ekonomikas un klimata lietu ministrija devusi atļauju Vācijas aizsardzības nozares ražotājam “Donaustahl” bezpilota lidaparātu “MAUS” ražošanai un eksportam uz Ukrainu, vēsta medijs "Defence-Blog".

Pirmā “MAUS” bezpilota lidaparātu saņēmēja būs Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas direktorāta (GUR) speciālā izlūkošanas un sabotāžas vienība “Kraken”.

“Donaustahl” preses paziņojumā norāda uz šī projekta stratēģisko partnerību, kuras mērķis ir stiprināt Ukrainas aizsardzības spējas pašreizējās reģionālās spriedzes apstākļos.

 

Vācijas uzņēmuma izstrādātā bezpilota lidaparāta platforma, kas pazīstama kā DS-M-V1A1, ir daudzveidīgs četrmotoru lidaparāts, ko iespējams izmantot gan pretinieku spēku pozīciju izlūkošanā, gan aprīkot ar ieroču sistēmām tiešiem triecieniem. Kā norāda “Donaustahl”, lidaparāta modulārā sistēma ļauj operatoram pašam konfigurēt drona aprīkojumu atbilstoši misijas mērķiem un uzdevumiem.

Viena no dronu priekšrocībām ir arī to tehnoloģijā izmantotie materiāli. Atšķirībā no komerciāli pieejamajiem droniem, kuru korpusu ražošanā pamatā tiek izmantota oglekļa šķiedra, “MAUS” ir veidoti no īpaši apstrādāta kokmateriāla. Pateicoties materiāla izvēlei, šie droni, lai arī ir par 10 % smagāki nekā citu ražotāju sistēmas, to cena par vienību ir līdz pat 75% zemāka, nodrošinot izmaksu efektīvu risinājumu militārajām vajadzībām.

Dalies ar šo ziņu