Latvijas kontingents Kosovā ar jaunu tradīciju atzīmē Baltijas ceļa 35. gadadienu

Sabiedrība
Sargs.lv
Latvijas KFOR 2024/2 kontingents
Foto: Latvijas KFOR 2024/2 kontingents

Akcentējot Baltijas ceļa 35. gadadienu un tā nozīmi ceļā uz neatkarības atjaunošanu, Latvijas KFOR 2024/2 kontingenta karavīri, ar Baltijas ceļam veltītu skrējienu, iedibināja jaunu tradīciju misijas rajonā. Vienlaikus karavīri pēc brīvprātības principa misijas laikā ir aicināti noskriet visu Baltijas ceļu vai atsevišķu tā posmu.

Tradīcijas būtība ir atgādināt, ka Latvija ir mūsu zeme un, ka, lai ko lemtu kādas svešas varas centienos pārdalīt pasauli, mēs savu zemi sargāsim vienoti aicinājumā un misijas apziņā sev un mūsu bērniem.

Image
Latvijas karavīri Kosovā / Foto: Latvijas KFOR 2024/2 kontingents
Latvijas karavīri Kosovā / Foto: Latvijas KFOR 2024/2 kontingents
“No sirds pateicamies un sveicam visus mūsu valsts iedzīvotājus, kuri 1989. gada 23. augustā vēstījāt visai pasaulei Baltijas valstu vienotību un neatkarības alkas. Tāpat šajā dienā sveicam visus zemessargus Zemessardzes gadadienā! Lai jums visiem labi klājas un mums kopā, lai ar Dievpalīgu un krietnu darbu sekmējas celt mūsu valsts laicīgo un garīgo labklājību,” sveic Latvijas KFOR 2024/2 kontingenta augstākais virsseržants Guntars Lizdiks.

Baltijas ceļš bija akcija Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, kas notika 1989. gada 23. augustā plkst. 19.00, kad apmēram divi miljoni cilvēku, sadevušies rokās, vismaz 15 minūtes veidoja apmēram 670 km garu dzīvo ķēdi, savienojot Baltijas valstu galvaspilsētas. Šī demonstrācija tika sarīkota, lai pievērstu pasaules uzmanību vēsturiskajiem notikumiem, no kuriem cietušas Baltijas valstis.

Dalies ar šo ziņu