Igaunijas bruņotie spēki saņēmuši jaunās snaipera šautenes "Sako" TRG M10

Tehnika un ekipējums (Papildināts)
Sargs.lv/ERR.ee
Snaipera šautene "Sako" TRG M10
Foto: Photo: Kermo Pastarus / RKIK / ERR.ee

Igaunijas bruņotie spēki ir saņēmuši Somijas uzņēmuma “Sako” ražotās jaunās un modernās snaipera šautenes “Sako” TRG M10, kuras paredzēts izmantot gan Igaunijas Aizsardzības spēku, gan Igaunijas Brīvprātīgo aizsardzības līgas (Kaitseliit) vienībās, ziņo Igaunijas sabiedriskais medijs “ERR.ee”.

Igaunijas Aizsardzības spēku bruņojuma jautājumu priekšnieks kapteinis Ahti Habanens intervijā “ERR.ee” jaunā snaiperu šautene uzskatāma par platformu, kas karavīriem ļauj palielināt ne tikai šaušanas precizitāti un ātrumu, bet arī efektivitāti.

Saskaņā ar viņa teikto šautenei iespējams izmantot divu tipu stobrus. Ar īsāko stobru būs iespējams iznīcināt pretinieku līdz viena kilometra attālumam, savukārt garākais stobrs ļaus satriekt mērķus 1.5 kilometru attālumā.

Jaunās “Sako” TRG M10 šautenes kalibrs ir 8,6 milimetri, tai ir masīvāks stobrs  un lielāks rādiuss, nekā līdz šim plaši lietotajai 7,62 milimetru padomju sistēmas snaipera šautenei SVD.  

Jaunā “Sako” TRG M10 šautene arī ļauj nodrošināt labāku ergonomiku un caur to saistīto stabilitāti un precizitāti pašam šāvējam. Tas šo ieroci padara par ievērojami labāku izmantošanā nekā vecākās paaudzes “Sako” TRG42 snaipera šauteni, kuras kalibrs bija 6 milimetri.

Dalies ar šo ziņu