Aizsardzības ministrija rīko ideju hakatonu un grantu konkursu dronu inovāciju attīstībai

Uzņēmējdarbība un inovācijas
Sargs.lv
Dronu tests Ādažos 2021.gadā
Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Aizsardzības ministrija informē, ka sadarbībā ar SIA “Latvijas Mobilais telefons” no 29. līdz 30. maijam Latvijas Kara muzejā norisināsies ideju hakatons “Droni Ukrainai”, kā arī tiek izsludināts grantu konkurss inovāciju attīstībai bezpilota lidaparātu jomā.

Hakatons ilgs 24 stundas, un tajā aicināti piedalīties uzņēmumi, inženieri, tehnoloģiju entuziasti un studenti. Pasākuma dalībnieki veidos komandas, lai iesniegtu jaunas idejas koriģējamas nometamās munīcijas, alternatīvu navigācijas sistēmu, nestandarta sakaru un pretdronu sistēmu izstrādei.

Dalībai hakatonā var reģistrēties, aizpildot pieteikšanās anketu https://aptauja.mod.gov.lv/index.php/923477?lang=en

Papildus jautājumu gadījumā par inovāciju pasākumu lūdzam rakstīt uz e-pastu droniem@mod.gov.lv

Piesakies arī Aizsardzības ministrijas grantu konkursam bezpilota lidaparātu jomā, kurā tiks atbalstīti labākie projekti jaunu nometamās munīcijas lādiņu vai to sastāvdaļu izgatavošanai, kā arī elektroniskās karadarbības risinājumu izstrādē. Starp labākajiem projektiem tiks sadalīti 600 000 eiro.

Projektus dalībai grantu konkursā var pieteikt līdz šī gada 21. jūnijam, iepazīstoties ar konkursa nolikumu Aizsardzības ministrijas mājaslapā https://www.mod.gov.lv/lv/dronu-koalicija-0  un sūtot pieteikumu uz droniem@mod.gov.lv.

Dalies ar šo ziņu