Analītiķis: Krievijai izdevās pārvarēt Kijivas pretgaisa aizsardzību, mērķtiecīgi izdarot triecienu pa bērnu slimnīcu

Viedoklis
Bild/LETA/Sargs.lv
Krievijas raķešu trieciena sekas pa bērnu slimnīcu Kijivā
Foto: ZP/Scanpix

Krievija mērķtiecīgi izdarīja raķešu triecienu pa Kijivas bērnu slimnīcu "Ohmatdet" ar raķeti H-101, un Rietumu piegādātās pretgaisa aizsardzības sistēmas nespēja novērst šo uzbrukumu, pauž laikraksta “Bild” militārais analītiķis Julians Repke.

Kā apgalvo Julians Repke, video ierakstos skaidri redzama krievu raķete H-101, kas tika palaista no stratēģiskā bumbvedēja Tu-95. Ieraksti skaidri liecina, ka kaujas galviņu nespēja notriekt Ukrainas pretgaisa aizsardzības sistēmas, tā nenovirzījās no mērķa un nesadrupa šķembās, bet mērķtiecīgi lidoja uz slimnīcu.

"Krievija uzbruka ar raķeti bērnu slimnīcas "Ohmatdet" toksikoloģijas korpusam. Neviena pretgaisa aizsardzības raķete neietekmēja tās lidojuma trajektoriju. Vēl viens pierādījums apzinātam Krievijas uzbrukumam, iespējams, ar Tu-95, kas atradās virs Kaspijas jūras un palaida vairākas spārnotās raķetes H-101 Kijivas virzienā," raksta J. Repke.

Viņš arī norāda, ka bez bērnu slimnīcas "Ohmatdet" cieta arī cits medicīnas centrs Kijivas Dņipro rajonā. Pēc viņa teiktā, iespējams, runa ir par plānotu uzbrukumu medicīnas iestādēm, un Rietumu piegādātās pretgaisa aizsardzības sistēmas nespēja to novērst.

“Galvaspilsētas pretgaisa aizsardzība ir izsmelta. Nākamajā ziemā Ukrainā nebūs ne elektrības, ne siltuma. Mūsu politiskie līderi ir briesmīgi kļūdījušies. Nevis viena krievu raķete pārvarēja “pretgaisa aizsardzības kupolu” virs galvaspilsētas, ko veido Patriot, IRIS-T un citas sistēmas, bet vismaz 10 raķetes. Vai nu Kijivai vairs nav raķešu, vai arī pašas pretgaisa aizsardzības sistēmas kļuva par mērķiem. Jebkurā gadījumā tā ir katastrofa,” pesimistiski atzīmē “Bild” analītiķis.

Masīvajā Krievijas raķešu apšaudē Kijivā, Kijivas apgabalā un Dņipropetrovskas apgabalā pirmdien nogalināti vismaz 36 cilvēki.

Apšaudē nodarīti postījumi vairāk nekā 50 civilajiem objektiem, tajā skaitā dzīvojamajām mājām, kādai biroju ēkai un divām medicīniskajām iestādēm, tostarp Kijivas bērnu slimnīcai "Ohmatdet", pavēstījis Ukrainas iekšlietu ministrs Ihors Klimenko.

Dņipropetrovskas apgabalā krievi noslepkavojuši 11 cilvēkus , bet Kijivā 25.

Ievainojumus Ukrainā kopumā guvuši 166 cilvēki.

Starp Kijivā bojāgājušajiem ir arī divi bērni, kas atrasti zem kādas dzīvojamās mājas gruvešiem.

Bērnu slimnīcā nogalināti divi cilvēki. Vairāk nekā 40 mediķi guvuši ievainojumus, tajā skaitā divi mediķi ir smagi ievainoti. Ir ziņas arī par septiņiem ievainotiem bērniem.

Pirmdien Krievija uz Ukrainu kopumā raidīja 38 spārnotās un ballistiskās raķetes, no kurām ukraiņu zenītartilēristiem 30 izdevās notriekt.

Dalies ar šo ziņu